Na vsebino

Vsebinski marketing

Vsebinski marketing je strategija, ki lahko uporablja blog članke, e-knjige, videoposnetke, vodnike in drugo, da privabi kupce, zgradi zaupanje v vaše podjetje, skrajša vaše prodajne cikle in na koncu pomaga ljudem kupiti vaše izdelke in storitve. Vsebinski marketing je prodajno orodje za spodbujanje prodaje, opravičevanje vrednosti storitve ali produkta ter odgovarja na vprašanja vaših kupcev v prodajnem procesu. Je učinkovito orodje, ki prinaša dodano vrednost potencialnemu kupcu, ker z nasveti reši izziv, ki ga ima nekdo, ki poizveduje po vašem produktu.

Kako se torej lotiti pisanja vsebinskega članka po SEO smernicah? O tem smo že pisali, lahko pa osvežite znanje s klikom TUKAJ.


Blokiranje oglasov in ignoriranje vaše blagovne znamke?

Odkar so spletni iskalniki omogočili dostop do obilice informacij le s klikom, je prišlo do premika v načinu, kako kupci raziskujejo in kupujejo produkte. Ne samo, da kupci svoje nakupe opravljajo na spletu, so tudi naveličani tradicionalnih prodajnih poti, ki motijo ​​njihovo vsakdanje življenje, kot so plačani oglasi, panoji in hladni klici. Splet je postal tudi poligon za raziskovanje nabora produktov, ki rešujejo vsakodnevne izzive - preverimo konkurenčna podjetja, primerjamo produkte med seboj, beremo koristne zapise o načinih reševanja izzivov in o produktih.

Vsi si želimo hitro dostopati do informacij, ki nas zanimajo in, če nas spletna stran ne uspe prepričati v pičlih 3 sekundah, gremo h konkurenci. Pa ne le to, motiti so nas začeli tudi kričeči oglasi, ki prekinjajo naš ogled youtube videa ali pa čez cel ekran skoči ven pop-up reklama o neverjetni akciji, ki velja le danes.

Zakaj torej ignorirati vsebinski marketing, ko pa je to lahko rešitev vaše prodajne stagnacije ali pa podpora pri prodaji produktov z višjo dodano vrednostjo.

Vam je zdaj postalo bolj zanimivo?

Vsebinski marketing zgradi zaupanje v vaše podjetje, skrajša vaše prodajne cikle in na koncu pomaga ljudem kupiti vaše izdelke in storitve. To je tisto, na kar opozarjamo v Starkmat, ne glede na to, ali gre za vsakodnevno mentoriranje, ki ga nudimo našim strankam ali za vsebino, ki jo ustvarjamo sami. Še posebej, ko gre za ustvarjanje vsebine, ki gradi močne odnose med podjetjem in strankami – kjer se vaši kupci počutijo tako zadovoljni, da ne le večkrat kupujejo od vas, ampak postanejo tudi zagovorniki vaše blagovne znamke.

Razbijamo tudi 5 mitov o vsebinskem marketingu:

Mit št. 1: Vaše delo je končano, ko je vaša vsebina objavljena.

Mit št. 2: Vsebinski marketing je potreben samo za nekatere panoge.

Mit št. 3: Vpliv vaše vsebine na prihodek lahko izmerite neposredno.

Mit št. 4: Če želite biti uspešni, morate objaviti čim več vsebine.

Mit št. 5: Video vsebina ni vredna truda – ne potrebujete je.

Ste si tudi vi kdaj postavili podobna vprašanja ali izgali izgovore zgrajene na teh mitih?
Poglejte kako smo jih razbili in kakšna je v resnici situacija. Preverite v našem razširjenem zapisu TUKAJ.

Upamo, da ste zdaj bolj prepričani, da ima trženje vsebine vrednost in da je vredno vložiti čas in trud v premišljen vsebinski marketing. S tem pristopom boste dosegli veliko več uspeha, kot če bi verjeli tem mitom.


Starkmat

Starkmat

STARKMAT >> Zanesljiva podpora podjetjem na področju spletnih rešitev in marketinga. Že od leta 2016 skrbimo za naročnike iz cele Slovenije.
Osredotočeni smo na uspeh in merljive rešitve.

Lahko vam pomagamo pri izdelavi spletne strani ali trgovine, postavitvi profesionalnega LinkedIn profila, vzpostavitvi avtomatiziranega sistema za pošiljanje mailov, izvedbi Facebook ali Google Ads kampanje, optimizaciji obstoječe spletne strani ali pomagamo z mentorskim programom.
Imate vprašanje za nas? Spoznajmo se.

www.starkmat.si | [email protected] | 040 643 733 | FB | LI


Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj