Še vedno se pogosto pojavlja zadržek do spletne prodaje, češ “Prodaja nam odlično teče, ne potrebujemo dodatnih predstavitev še na spletu. Naši kupci nas že najdejo v fizični trgovini.” To je sicer res, a po SWOT analizi bi zagotovo lahko večina podjetij pod “izzive” zapisala: digitalizacija, spletna prodaja ipd. Tudi kratkoročno razmišljanje o svojih kupcih je lahko nevarno. Namreč generacije se spreminjajo. Kako bodo razmišljali vaši kupci čez 5 ali 10 let?

Kako že danes razmišljajo - v kolikor imate stranke različnih generacij? Veste kako razmišljajo, prek katerih kanalov se odločajo za nakup?

Rek, da je najboljša reklama od ust do ust še vedno velja, se pa ta zdaj hitreje širi prek spleta (forumi, facebook skupine, mnenja na Googgle My Business vizitkah ipd.). To, da ste prisotni na spletu ne pomeni nujno, da imate spletno trgovino. Lahko imate predstavitveno spletno stran, kjer namesto plačilnih možnosti, dodate le kontaktni obrazec za povpraševanje. Ni potrebno vsega naenkrat.

Nekaj osnovnih iztočnic zakaj se splača seliti prodajo (tudi) na splet:

1. Spletna prodaja že dolgo beleži konstantno rast (in nič ne kaže, da bi se to ustavilo)

Zanimiv je tudi naslov enega izmed člankov v Delu: Fizične trgovine le še izložbe za spletno nakupovanje. V letu pred “korona obdobjem” je v Sloveniji preko spleta nakupovalo že 70% vseh uporabnikov interneta, zdaj so te številke še višje.


2. Manjši stroški vzdrževanja - s premišljeno strategijo in postavitvijo

Lahko se odločiti za kombinacijo fizične in spletne trgovine, lahko pa v celoti svoj posel prestavite na splet. V vsakem primeru je vzdrževanje spletne strani/trgovine enostavnejše in cenejše.


3. Enostavnejše targetiranje vaše ciljne skupine - potencialnih kupcev

Obstaja res veliko spletnih orodij s katerimi lahko merimo obnašanje obiskovalcev naših spletnih
mest in jih tudi enostavnejše dosegamo (to doseganje pa je v primerjavi s fizičnim svetom tudi
veliko cenejše. Kar pa je najbolj pomembno rezultate lahko učinkoviteje merimo.

4. Lokacijska neodvisnost

Zakaj bi se omejili le na eno mesto, naselje, regijo, državo? Razširite svoj posel.

5. Ker je nenazadnje tudi vaša konkurenca prisotna na spletu

Tako potencialne stranke, ki iščejo informacije na spletu, lahko zaidejo na predstavitveno stran/trgovino vaše konkurence. Ker tam prejmejo koristne informacije o produktu/storitvi se pogosto tudi odločijo za nakup pri tistem ponudniku.

Če ste še vedno v dvomih in imate nešteto dodatnih vprašanj vas vabimo na neobvezujoč obisk pri nas, kjer vam bomo pomagali najti pravi odgovor, ki bo po meri nadgradnje vašega posla.

Pišite nam na: >>> info@starkmat.si

Vzemite si čas in razmislite o prihodu na splet ali nadgradnji obstoječe spletne prezence.
Verjamemo, da bodo v pomoč tudi naši koristni nasveti, ki jih redno objavljamo: >>> https://www.starkmat.si/uporabno/