Na vsebino

11. dobrodelna prireditev belokranjskih rotarijcev

V semiškem Kulturnem centru je včerej zvečer potekala že 11. dobrodelna prireditev Rotarijskega kluba Semič - Bela krajina. Rdeča nit tokratne prireditve je bil nastop Big banda Črnomelj in pa seveda donacija rotarijcev, ki je tokrat namenjena Glasbeni šoli Črnomelj kot pomoč pri nakupu inštrumentov.

Bor Vrščaj, aktualni predsednik rotarijskega kluba, je v nekaj besedah opisal poslanstvo kluba in pa namen tokratne donacije zbranih sredstev. Nekdanji guverner rotarijskega distrikta Jože Zadravec, ki se je lani udeležil konference vseh guvernerjev v ameriškem San Diegu, pa je povedal, da sta bil na tem shodu s partnerko oblečena v belokranjsko narodno nošo, katero jim je podaril metliški župan Darko Zevnik. Zadravec je povedal, da sta s to potezo v San Diegu požela veliko zanimanje in sta bila takorekoč v središču pozornosti. Zadravec se je Zevniku zahvalil za podarjeno narodno nošo, ki pa jo je z včerajšnjo zahvalo županu vrnil z namenom, da jo podari komu drugemu, ki bi ravno tako lahko uspešno promoviral deželico belih brez. Darko Zevnik je nošo sprejel in povedal, da je njeno poslanstvo že dogovorjeno, saj jo bo podaril slovenskemu klubu v Karlovcu.

Po izredno kvalitetnem koncertu zasedbe Big band Črnomelj, ki jo vodi Anton Kralj, pa je v avli Kulturnega centra potekala avkcija umetniških del, katerih izkupiček je bil ravno tako dodan k donaciji Glasbeni šoli Črnomelj.

Zvočni zapis

  • - Bor Vrščaj, predsednik Rotary kluba Semič - Bela krajina o dogodku

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj