Danes je v gasilskem domu v Črnomlju potekal že 144. občni zbor Prostovoljnega gasilskega društva Črnomelj. Zbor se je pričel z nagovorom, takrat še aktualnega predsednika Josa Asanija in nadaljeval z izvolitvijo delovnega predsedstva ter poročili o delu društva v minulem letu. Po sprejetju le-teh in razrešitvi starega vodstva so potekale volitve za novo vodstveno ekipo. Predsednik PGD Črnomelj je od danes Bojan Klemenčič, poveljnik pa Jože Weiss, ki je to funkcijo opravljal že v preteklem mandatu. Oba sta nato predstavila našrte za delo v tekočem letu.

Zbrano članstvo je po volitvah pozdravila županja Mojca Čemas Stjepanovič, Borut Kolenc v imenu URSZR Novo mesto, predsednik in poveljnik GZ Črnomelj Anton Banovec in Jože Vrščaj, komandir Policijske postaje Črnomelj Boris Korasa, v imenu Zdravstvenega doma Črnomelj je prisotne pozdravila in se jim za sodelovanje zahvalila Antonija Balkovec, seveda pa so dobre želje v imenu svojih društev izrazili tudi predstavniki sosednjih, prijateljskih in pobratenih društev iz Slovenije in Hrvaške.

Sledila je podelitev priznanj gasilcem za dolgoletno delo v društvu ter priznanj ob življenjskem jubileju.

Neuradni del občnega zbora se je nadaljeval v sproščenem vzdušju v hotelu Lahinja, za kar je zaslužen tudi domači muzikant Marjan Metelko.