Na vsebino

148. občni zbor PGD Črnomelj

Včeraj je v sejni sobi gasilskega doma potekal že 148. občni zbor PGD Črnomelj. Udeležilo se ga je več kot 100 gasilk in gasilcev ter ostalih predstavnikov društev in služb, s katerimi sodelujemo. Prisotni so bili predstavniki GZ Črnomelj, Občine Črnomelj, PP Črnomelj, ZD Črnomelj ter prijateljska in pobratena gasilska društva iz Slovenije in sosednje Hrvaške.

Predsednik in poveljnik društva sta podala poročilo dela v letu 2022. Komisija za spremembo statuta je podala predlog za spremembo statuta, ki jo je občni zbor potrdil.

Na občnem zboru so potekale tudi volitve za organe društva. Tako smo dobili novega predsednika, to je postal Darjan Grudnik. Na mestu poveljnika ni prišlo do spremembe in bo funkcijo še naprej opravljal Matjaž Vardjan.

Med drugim je novoizvoljeni predsednik Darjan Grudnik povedal:

"Naslednji izmed ciljev bo zagotovo tudi sodelovanje z okoljem, v katerem delujemo. Želimo sodelovati z vsemi, ki bodo to želeli in v nas prepoznali potencialne partnerje. Z drugimi društvi, organizacijami, vzgojno izobraževalnimi ustanovami, podjetji, posamezniki. Vrata društva želimo odpreti vsem potencialnim novim članom, nadobudni mladini in vsem drugim, ki bodo v naših vrstah videli možnost udejanjanja ciljev in gojenja vrednot, h katerim stremimo gasilci.

Zagotovo ne smem pozabiti na željo po nadaljnjem dobrem in korektnem odnosu tako z gasilsko zvezo Črnomelj kakor tudi Občino Črnomelj, katerih vodstva znajo vedno znova prisluhniti našim željam, potrebam, idejam. Nadejam se, da bomo čim večkrat našli skupni jezik in s skupnimi močmi poskrbeli, da bomo vsi zadovoljni. Ker kar se tiče energetske oskrbe, živimo v težkih časih, zato bo potrebno začeti z načrtovanjem energetske prenove doma, kar bo v bližnji prihodnosti zagotovo ena izmed večjih investicij. O tem se bomo zagotovo pogovarjali tudi z našimi partnerji v gasilski zvezi. Dokončali bomo nekatere manjše gradbene posege v našem domu, želja je tudi pričetek urejanja spominske sobe, kjer bi bila na enem mestu prikazana naša bogata zgodovina. Z delovnimi akcijami bomo člani skrbeli za urejanje tako prostorov doma kakor tudi njegove okolice.

Še naprej bomo ohranjali dobre prijateljske odnose z vsemi pobratenimi in prijateljskimi društvi tako na Hrvaškem kot po Sloveniji. Udeleževali se bomo različnih dogodkov in jubilejev, ki jih bodo v letošnjem letu obeleževala društva tako v naši gasilski zvezi, kakor tudi drugod."

Novemu predsedniku želimo veliko zagnanosti in moči pri vodenju društva, staremu-novemu poveljniku pa uspešno delo še naprej.

Podeljena so bila tudi priznanja za življenjski jubilej, večletno delo v gasilski organizaciji in priznanja za aktivno delo v gasilski organizaciji.

Vir: PGD Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj