Na vsebino

16 novih okužb z novim koronavirusom

Po 1274 testiranjih na novi koronavirus je bilo v četrtek potrjenih 16 novih okužb. V UKC-ju Ljubljana so zaradi poslabšanja epidemiološke situacije glede novega koronavirusa prepovedali vse obiske bolnikov, razen redkih izjem.

Izjemoma so obiski dovoljeni na intenzivnih enotah in pri bolnikih na paliativnem zdravljenju oziroma tistih, ki so kritično bolni. Na otroških oddelkih pa je pri otroku lahko prisoten eden izmed staršev, ki pa mora biti zdrav, so sporočili iz UKC-ja Ljubljana.

Večina okužb med mlajšo populacijo

Po podatkih sledilnika covid-19 so bile tri nove okužbe v Ljubljani, dve v Dravogradu ter po ena v Kopru, Moravčah, Ajdovščini, Cerknici, Črenšovcih, Domžalah, Hočah - Slivnici, Krškem, Staršah, Trbovljah in na Ptuju.

Večina okužb je bila med mlajšo populacijo, pet v starostni skupini med 15 in 24 let ter šest v starostni skupini med 25 in 34 let. Med starejšimi nad 64 let ni bilo nobene nove okužbe.

V slovenskih bolnišnicah so zaradi covida-19 sprejeli enega novega bolnika, skupaj jih je deset, nihče pa ne potrebuje intenzivnega zdravljenja.

Skupno je bilo v Sloveniji potrjenih 1649 okužb z novim koronavirusom.

Vir: RTV SLO
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj