V ponedeljek se je zaključil 2. Art Expo Ljubljna, ki je med 12. in 16. septembrom, v organizaciji AAMI Corporation in pod vodstvom predsednika Mihe Murna, potekal v Stekleni dvorani Gospodarskega razstavišča. Četrtkove slavnostne otvoritve, ki jo je vodila Kaly Kolonič, se je udeležilo več kot 1.700 obiskovalcev, med katerimi je bilo tudi več veleposlanikov, ambasadorjev, častnih konzulov, direktorjev največjih slovenskih podjetij, kot tudi znanih estradnih obrazov, kreatorjev ter ljubiteljev umetnosti.

V večih zvsteh umetnosti - od slikarstva, grafike, mode in dizajna, fotografije, kot tudi umetnostne obrti, se je letos na festivalu predstavilo kar 352 sodelujočih umetnikov iz 30 različnih držav. Dogajanje na tokratnem Art Expu so za obiskovalce popestrila tudi številna predavanja, koncerti ter jutranja joga z Marto Lovše, medtem ko so v sklopu festivala na spremljevalni lokaciji BTC City Ljubljana potekale tudi dodatne samostojne in skupinske razstave.

Največjega slovenskega kulturno-umetniškega dogodka se je kot razstavljalka ponovno udeležila tudi Lidija Gornik, ki ustvarja pod umetniškim imenom Hazel Nut. Tokrat se je predstavila s serijo svojih 3D geometrijskih slik v mešani tehniki.

Med nastopajočimi na 2. Art Expu je bila tudi belokranjska kantavtorica Erika Kralj, ki se je predstavila s krajšim koncertom ter dobro obiskanim predavanjem »Retorika in javno nastopanje«.

Organizatorji festivala Art Expo Ljubljana so se odločili, da letos nagrade podelijo kar trem zmagovalcem. Prejemniki glavnih nagrad so:

  1. mesto: Siniša Kulašević
  2. mesto: DH fashion – David Hojnik
  3. mesto: Rajko Požar

Cilj, ki so si ga zastavili za sledeči Art Expo je, da bi se v Ljubljani predstavilo vsaj 500 razstavljalcev, medtem ko si lahko zainteresirani v BTC City še vedno ogledate razstavljene skulture v sklopu spremljevalnega programa “Art Tour – sprehod po mestu kulture in umetnosti”.