Na vsebino

2. srečanje na glasbeni delavnici za starše z dojenčki in malčki 2019/2020

Ko zaigramo s paličicami …

Danes zjutraj je v pravljični sobi Knjižnice Črnomelj potekala že 2. glasbena delavnica, ki jo vodi Andreja Zupančič v okviru edinstvenega programa Music Together.

Music Together glasbene urice nudijo otroku neformalno glasbeno izobraževanje v prijetnem in sproščenem vzdušju skupine otrok in njihovih staršev oz. starih staršev skozi pesem, gib in instrumentalno improvizacijo. Otroci na ta način razvijajo občutek za melodijo in ritem, pridobivajo osnovne glasbene spretnosti, ki so podlaga za nadaljnje glasbeno ali plesno izobraževanje, ter vseživljenjsko navdušenje nad glasbo. Otroci se osnovnih veščin učijo s posnemanjem, zato je navdušenje in aktivno sodelovanje staršev, za otrokov osnovni glasbeni razvoj zelo pomembno, ne glede na njihovo glasbeno sposobnost (posluh, predznanje ...).

Danes smo obnovili pesmice iz prve glasbene urice in spoznali tudi novo pesem o ptici. Preizkusili smo tudi novo glasbilo: paličice. S pomočjo elastike smo se povezali v krog. Skupaj smo znova preživeli bogato, veselo in prijetno glasbeno urico in komaj že čakamo januarsko srečanje.

Vir: Knjižnica Črnomelj
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj