Na vsebino

20 let delovanja RIC Bela krajina

Javni zavod Razvojno informacijski center (RIC) Bela krajina je danes obeležil 20 let svojega delovanja. V tem času je zavod v tesnem sodelovanju z ustanoviteljico Občino Črnomelj in številnimi akterji turističnega razvoja destinacije Bela krajina in širše, aktivno delal na razvoju in promociji turizma in podjetništva v Beli krajini.

Z namenom, da se širša javnost podrobneje seznani z delom RIC-a, je na dan praznovanja organiziran dan odprtih vrat v vseh enotah zavoda.

Osrednji dogodek današnje proslave je predstavljala otvoritev prenovljenega Turistično informacijskega centra v Črnomlju, ki bo v prihodnje deloval tudi kot promocijsko-prodajni center Kolektivne blagovne znamke Belokranjsko / Bela krajina finest. S Kolektivno blagovno znamko Belokranjsko bodo povezani lokalni turistični ponudniki Bele krajine in izvajana skupna promocija lokalnih produktov na enem mestu.

Za glasbeno popestritev osrednjega dogodka so poskrbeli tamburaši KUD Oton Župančič Vinica in KD Stari trg ob Kolpi, ki je izvedlo igrano lutkovno - glasbeno predstavo Polanski vrag. Program je povezovala Daša Schweiger.

V imenu RIC-a se želimo zahvaliti OI Črnomelj JSKD za tehnično podporo in JP Komunala Črnomelj za pripravo prizorišča, ter vsem obiskovalcem za današnji obisk.

Vir: RIC Bela krajina
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj