Na vsebino

28. otroški občinski parlament

Danes zjutraj je v sejni sobi Občine Črnomelj potekal že 28. otroški občinski parlament, kjer so otroci iz petih OŠ v občini razpravljali na lani izbrano temo – Šolstvo in šolski sistem. Zbrane sta nagovorili predsednica Društva prijateljev mladine Črnomelj gospa Tanja Vidic in županja občine Črnomelj gospa Mojca Čemas Stjepanovič.

Najprej so otroci potrdili poročilo 27. otroškega občinskega parlamenta, zatem pa so se predstavili udeleženci letošnjega. Razprava je bila pestra in odkrita, otroci pa so podali praktične in zanimive predloge glede šolskega sistema.

Na zasedanju otroškega parlamenta so izvolili tudi predstavnike za regijski otroški parlament v Novem mestu, ki bo v četrtek 8. marca. Ti so: Jakob Kavšek (OŠ Mirana Jarca Črnomelj), Marko Mikunovič (OŠ Loka Črnomelj), Lucija Konda (OŠ Stari trg ob Kolpi) in Tilen Hudelja (OŠ Dragatuš). Za regijskim sledi še Nacionalni otroški parlament, ki bo v začetku aprila.

Za konec so zbrani predlagali še temo za 29. otroški občinski parlament.

Vir: DPM Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj