Na vsebino

40-letnica pobratenja GD Gradac

Člani PGD Gradac smo se udeležili 40. obletnice ''gasilskih pobratimov'' s skupnim imenom Gradac. Druženje in krajšo slovesnost so pripravili člani DVD Gradec.

Na slovesnosti smo najprej z defilejem skozi vas domačina, v vozilih s sirenami obeležili našo slovesnost. Sledila je krajša slovesnost s postrojem pred garažo društva in podelitev posebnih zahvalnic vsem društvom članicam ''pobratimov''.

Po slovesnosti se je v gasilskem domu odvijalo druženje ob kosilu. To je potekalo v zelo sproščenem vzdušju ob zvokih ansambla, ki je poskrbel, da je bilo druženje še bolj prijetno in veselo.

Kratka zgodovina z datumi pristopov posameznih društev:

  • 22. maja 1983 je bila podpisana 1. Listina o pobratenju gasilskih društev s skupnim imenom Gradac. K sodelovanju so pristopili DVD Gradac Pokupski, DVD Gradec (Vrbovec) in DVD Gradac (Karlovac).
  • 4. maja 1986 je bila podpisana 2. Listina o pobratenju gasilskih društev. Pridružita se PGD Gradac in DVD Mali Gradac.
  • 17. septembra 2016 je bila podpisana 3. Listina o pobratenju. V Bratovščino se sprejme DVD Stari Gradac.
  • 5. maja 2019 smo v našo družbo sprejeli še enega člana - DVD Gradac (Pleternica) in podpisali novo, 4. Listino o pobratenju.
Vir: PGD Gradac

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj