Na vsebino

5. obletnica Šole zdravja v Beli krajini

Včeraj je Šola zdravja v Beli krajini praznovala svojo peto obletnico v Restavraciji Štajdohar v Kanižarici. Najprej smo kljub novo zapadlemu snegu, sneženju in dokaj nizkim temperaturam zunaj opravili že 1738. vadbo 1000 gibov po idejnem vodji in ustanovitelju ŠZ dr. Nikolayem Grishinu. Članom ŠZ vremenske razmere niso ovira, saj spoštujemo naravo in se ji prilagajamo, zato smo oblekli tople jopice, anorake, nataknili kape, šale in rokavice ter obuli škornje in v dobrem razpoloženju smo migali, gibali in dihali.

Po polurni vadbi smo se preselili v lepo oranžno okrašeno restavracijo kjer smo se z nostalgijo in hvaležnostjo ozrli na svojo uspešno prehojeno pot. Šola zdravja je danes prisotna že v vseh treh belokranjskih občinah in prvo ustanovljeni skupini Griček Črnomelj se je pridružilo še 11 bližnjih krajev, kjer po našem vzoru člani vsako jutro razen nedelje in praznikov telovadijo v oranžnih oblačilih ob 7.30 na javnih površinah. Tako lahko oranževce, kakor se imenujemo, vsako jutro ob 7.30 srečate tudi v Dragatušu, Kanižarici, Gradcu, Metliki, Semiču, Podzemlju, na Suhorju, v Podzemlju, na Butoraju in na Tanči gori. Pomagali pa smo tudi pri ustanovitvi skupine ŠZ v Pribanjcih na Hrvaškem in tako smo tudi njih povabili v našo belokranjsko družino. Da lepo sodelujemo med sabo, je bilo razvidno tudi danes, ko se nas je kljub težavnim vremenskim razmeram zbralo kar 118. Ob bogatem kulturnem programu z zabavno noto smo preživeli čudovito praznovanje ob spoznanju, da ima redna in zmerna dejavnost številne pozitivne učinke na zdravje ljudi, saj naš vsakdan obogatimo z dobro voljo in z vadbo v dobri družbi. VSAK TRENUTEK JE LAHKO NOV ZAČETEK je poziv, ki ga naslavljamo na vse, ki bi radi storili prvi in odločilen korak naprej. Saj za udeležbo na telovadbi ne potrebujemo predhodne kondicijske pripravljenosti, drage športne opreme ali polne denarnice. Vaje so preproste in primerne za vsakogar. Torej dobrodošli mladi in mladi po srcu.

Vir: Šola zdravja Bela krajina
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj