Na vsebino

8. redna seja OS Metlika

Včeraj je Občinski svet Občine Metlika zasedal na svoji 8. redni seji. V sklopu dnevnega reda je bilo obravnavanih 18 točk.

Po sprejemu zapisnikov so člani občinskega sveta potrdili mandat novi članici Občinskega sveta Občine Metlika z liste SD – Socialni demokrati Maji Štubljar Fendre ter sprejeli ugotovitvene sklepe o prenehanju mandata trem članom z Liste Renate Brunskole, ki so dne 3. 10. 2019 podali odstopne izjave. To so Renata Brunskole, Anton Pezdirc in Martin Matekovič.

Na seji je bilo predstavljeno poročilo o socialnem stanju v občini Metlika in nalogah Centra za socialno delo Dolenjska in Bela krajina, Enota Metlika. Podan je bil predlog, da se tovrstno poročilo v bodoče obravnava vsako leto, vanj pa naj se vključi tudi primerjava podatkov med leti. Člani občinskega sveta so se seznanili z izvedenim projektom »Promocija prostovoljstva med mladimi za pomoč starejšim na domu« ter o potrebah starejših po socialni oskrbi.

Soglasno je bil sprejet sklep o vrnitvi koncesije za izvajanje zdravstvene dejavnosti na področju zobozdravstvenega varstva odraslih v obsegu enega zobozdravstvenega tima, ki je bila podeljena Mariji Stepinac, dr. dent. med., v Zdravstveni dom Metlika.

V prvi in drugi obravnavi so bile sprejete spremembe in dopolnitve Poslovnika Občinskega sveta Občine Metlika, ki se nanašajo na pisanje zapisnikov sej občinskega sveta ter sej delovnih teles sveta. Soglasno je bilo sprejeto poročilo o realizaciji proračuna Občine Metlika za obdobje januar – junij 2019 ter prvi rebalans proračuna za leto 2019.

Občinski svet Občine Metlika je soglasno podprl pobudo Belokranjskega muzeja Metlika za razglasitev leta 2020 za Kambičevo leto v občini Metlika ter imenoval odbor za pripravo aktivnosti, ki naj bi v zvezi s tem potekale. Člani občinskega sveta so se seznanili s pozivom za pridobitev certifikata »Mladim prijazna občina« ter podali predlog, da se prične s postopki ustanovitve delovnega oz. posvetovalnega telesa za mladinska vprašanja.

Na seji je bil sprejet sklep o dobitnikih priznanj Občine Metlika ter priznanj za delo na področju športa v letu 2019. Priznanje za delo na področju športa bo na osrednji slovesnosti ob občinskem prazniku prejela Tia Sopčič, kot perspektivna športnica, plaketa Občine Metlika pa bo podeljena Jožetu Pezdircu.

V sklopu kadrovskih zadev je bil sprejet sklep, da se za direktorico javnega zavoda Belokranjski muzej Metlika za mandatno obdobje 2019 – 2024 imenuje Andreja Brancelj Bednaršek. Sprejetih je bilo tudi šest premoženjsko pravnih zadev.

Vir: Občina Metlika
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj