Na vsebino

80 let Vladke Škof: Pomaga, da nekomu polepša dan

Danes praznuje 80. rojstni dan Vladimira Škof, častna občanka Občine Metlika, brez katere si težko predstavljamo družbeno in kulturno življenje ter humanitarno in prostovoljsko delo v Metliki.

Vladka se je pričela ukvarjati s prostovoljnim delom že v dijaških letih in ga nadaljevala ves čas ob svojem poklicnem delu. Izjemno aktivna prostovoljka je še danes, ko je upokojena, saj je aktivna v mnogih društvih v metliški občini in izven njenih meja. Za svoje delo je prejela že veliko državnih, pokrajinskih in občinskih priznanj.

Vladka je bila med drugim 30 let predsednica Društva prijateljev mladine, sedaj pa že devet let društvu pomaga kot podpredsednica. V društvu je koordinirala številne dejavnosti. Vladka je tako ena redkih, če ne edina, ki vsa leta spremlja Bralno značko in od leta 1983 skrbi za motivacijo mladih bralcev. Ex tempore mladih likovnikov Bele krajine je gibanje z najstarejšo tradicijo v slovenskem merilu, projekt Zeleni nahrbtnik je gibanje s področja okoljske vzgoje za belokranjske otroške vrtce, izmenjava otrok iz pobratenih občin Ronchi in Wagna, Vesela šola, Evropa v šoli, Teden otroka, Veseli december in ostalo.

Vladka je 12 let prostovoljno opravljala odgovorne in vodilne funkcije v takratni Občinski kulturni skupnosti, aktivna je tudi v Društvu upokojencev Metlika, v katerem je ustanovila komisijo za humanitarna in socialna vprašanja, kjer tudi prepeva v pevskem zboru. Že vrsto let vodi komisijo za proslave pri ZB NOB Metlika, bila je pobudnica za oživitev knjižnice, sodelovala je pri obnovi metliškega in gradaškega kulturnega doma, pomemben je njen prispevek pri prometni vzgoji mladih in še marsikje.

Vladko veseli, da pomaga ljudem, da nekomu polepša dan, da razveseli otroška srca. Že mnogo let pomaga prostovoljno, brezpogojno, brezplačno in z veliko ljubezni. Zase pravi, da je prostovoljstvo postalo zanjo način življenja. Kot domačinka s srcem in ponosom živi za Metliko, so še sporočili z Občine Metlika.

Vir: Občina Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj