Na vsebino

90 let Ane Ostronič

V nedeljo, 18. septembra, je Ana Ostronič iz Vinice praznovala častitljivih 90 let starosti. Rodila se je na Drenovcu pri Balkovčevih in se leta 1955 poročila v Vinico v veliko Cenečo družino. Z možem Vincetom sta si na domačiji ustvarila družino. V zakonu sta se jima rodile štiri hčerke: Cecilija, Marija, Helena in Tina. Ana je vse svoje življenje posvetila družini in delu, bila je skrbna gospodinja, dobra žena in mama.

Življenje ji ni prizanašalo, tri leta je skrbela za bolnega moža, ki je star komaj 54 let izgubil boj z rakom. Pri 53 letih je tako postala vdova, prisiljenja skrbeti za kmetijo in odraščajoče hčere. Na domu je ostala skupaj z najmlajšo hčerko Tino in njeno družino. Vsem težkim preizkušnjam navkljub ji volje, moči in veselja do življenja ni zmanjkalo. Vedno je razmišljala pozitivno, bila v dobrih odnosih s sosedi, ki so ji v najtežjih trenutkih pomagali.

Hiša pri nas Cenečih je vedno polna, saj nas je mama Ana naučila dela in medsebojnega spoštovanja. Štiri hčerke, štirje zeti, deset vnukov in deset pravnukov se je pogosto zbiralo pri mami Ani dokler je bila doma. Žal je tudi njo doletela bolezen, ki se je z leti stopnjevala. Zdaj je oskrbovanka v Družinskem domu Rožić v Pribanjcih. Med oskrbovanci v domu se dobro počuti saj tam lepo skrbijo zanjo, posebej pa je vesela naših pogostih obiskov. Takrat skupaj zapojemo in se poveselimo.

Iz zdravstvenih razlogov je svoj 90. rojstni dan praznovala z nami v domu starejših občanov. Čestitke in lepo darilo ob visokem jubileju so ji izrekli in podarili tudi predstavniki KORK Vinica.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj