Na vsebino

90 let Dušana Rajakoviča iz Metlike

Prvega junija je 90 let dopolnil Dušan Rajakovič iz Metlike. Gospod Dušan se je rodil in odraščal v sedemčlanski družini v Rakovičih pri Metliki. Spomini na mlada leta, pravi, so grenko-sladki, saj se še spominja trpljenja, pomanjkanja in discipline, ki so mu krojili mladost po drugi svetovni vojni. Kot številne druge otroke tistega časa so tudi njega pogosto poslali na pomoč pri različnih kmečkih opravilih. Takrat, pravi, sta bili povezanost med ljudmi in med sosedska pomoč še močni vrednoti.

Nato je prišel čas, ko je moral obleči vojaško suknjo in za nekaj časa zapustiti domači kraj. Po služenju vojaškega roka se je Dule, kot ga poznajo Metličani, vrnil domov in odšel v Zagreb, kjer je delal pri več podjetjih, nato nadaljeval pot v Nemčijo in se leta 1970 vrnil domov v Metliko. Zaposlil se je v tovarni IMV, kjer je ostal do upokojitve.

Pri svojih letih še opravlja manjša opravila , vozi avto in je povsem samostojen. Dnevno spremlja dogodke in je »z vsem na tekočem«.

Življenje piše res zanimive zgodbe in teh gospodu Dušanu ne zmanjka. Njegove pripovedi izrišejo obraze številnih prijateljev, znancev in sosedov, ki so si vedno priskočili na pomoč. Izrišejo se tudi podobe tistih manj prijaznih časov, ko je bil večkrat lačen kot sit, a z nasmehom pove, da je s trdim delom in dobro voljo v življenju premagal še tako visoko oviro.

V družbi prijateljev, sosedov in otrok smo mu vse dobro zaželeli tudi predstavniki krajevne in občinske organizacije Rdečega križa Metlika ter županja Občine Metlika Martina Legan Janžekovič.

Vir: OZRK Metlika

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

21
27
28
    
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj