Na vsebino

ACTIVE CHAIR: Uspešna premiera na pohištvenem sejmu Ambient

V podjetju StarkMAT smo pred poletjem začeli s projektom industrializacije aktivnega stola Active Chair™ za otroke, imenovanega Mushy, danes pa smo v zadnji fazi in ta inovativen slovenski izdelek že prodajamo na trgu. Temu bosta v začetku naslednjega leta sledila še dva, aktivni stol za odrasle in pisarniški aktivni stol. Mushy je bil pred kratkim sprejet v prestižen izbor za naziv Naj podjetniška ideja 2016/2017 v Časniku Finance in med TOP IDEJE 2016 in je bil kot tak predstavljen tudi na Sejmu pohištva Ambient v Ljubljani med 9. in 13. novembrom 2016.

Vtisi po premierni predstavitvi izdelka Active Chair so izredno pozitivni, saj je navdušenje nad inovativnim izdelkom preseglo vsa pričakovanja. Tekom sejma je preko 400 mimoidočih preizkusilo naše aktivne stole in prav vsi odzivi so bili pozitivni, kar še dodatno dokazuje, da smo na pravi poti. Ker gre pri Active Chairu za delovanje naravnega – prvinskega gibanja in ker prihajamo iz Podjetniškega inkubatorja Bele krajine (Poslovna hiša Stratus), smo želeli razstavni prostor povezati z belokranjsko naravo. Umestitev naših Mushyjev med bele breze in steljnike je bila odlična odločitev.

Da si člani inkubatorja Bela krajina radi med sabo pomagamo pa dokazuje tudi to, da sta nas s svojim obiskom podprli tudi ekipi podjetja IntelektON, inovacijska pisarna, My 8 Shadows Art in ARIELA Design, ki je prototip odraslega stola »oblekla« v belokranjski lan. Pri predstavitvi nam je pomagal tudi uspešen belokranjski atlet Žiga Vrščaj, ki prototip aktivnega stola za odrasle uporablja za krepitev hrbtnih mišic.

Velika HVALA vsem, ki ste nas obiskali na TOP IDEJAH pretekli teden.

O IZDELKU
Gre za inovativen slovenski aktivni stol, ki z edinstvenim patentiranim gibanjem sedalnega dela omogoča pravilno sedenje tako otrok kot odraslih. Dosegli smo sinergijo tehnologije, dizajna in skrbi za zdravje, ki je prinesla svetu nov način sedenja z vrtiščem v centru osi sedenja. Tako smo odpravili kompleksne in nevarne vzmeti ter jih nadomestili z enostavnim krogličnim zglobom, ki dejansko posname delovanje terapevtske žoge hkrati pa odpravi njene pomanjkljivosti.
Uporaba aktivnega stola Active Chair naravno spodbuja pravilno držo med sedenjem, saj na njem ne moremo sedeti drugače kot pravilno. Izboljšuje ravnotežje in krepi hrbtne mišice, povečuje koncentracijo in spodbuja kreativnost, značilni pa so tudi edinstven in prepoznaven dizajn, kvalitetni in vzdržljivi materiali brez alergenov in enostavno vzdrževanje.
Naš izdelek so na Inštitutu za kineziološke raziskave v Kopru testirali vrhunski športniki. Active Chair pa je dosegel najboljše rezultate tudi v primerjavi s konkurenčnim izdelkom z vzmetjo in terapevtsko žogo. Veseli smo še dodatnega strokovnega mnenja utemeljiteljice pedokinetike, prof. Andreje Semolič, ki se ukvarja s pravilnim gibalnim razvojem dojenčkov in otrok, ki je nad našimi Mushyji navdušena in trdi, da so odlično nadaljevanje njenega dela. Dva naša Mushyja ima tudi v svojem terapevtskem centru, sama pa pravi, »da so prve ugotovitve več kot uspešne, saj z Active Chairom pridobivamo potrebne izkušnje, preko katerih reorganiziramo skeletno in mišično postavitev v zdravo in funkcionalno delovanje.«

Za več INFO smo vam ekipa Active Chaira na voljo skoraj vse ure v dnevu in skoraj takoj odgovorimo na vsako vaše vprašanje. Pišite nam na [email protected] in si zagotovite začetno promocijsko ceno. Aktivne stole lahko po predhodni rezervaciji termina preizkusite tudi v Inkubatorju Bela krajina (Poslovna hiša Stratus, Ulica heroja Stariha 9).

Vir: Vir: StarkMAT
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj