Na vsebino

Akrapovičev izpuh bo krasil prvi BMW-jev hibridni dirkalnik

Akrapovičevi izpušni sistemi bodo prvič na vzdržljivostni dirki Daytone nameščeni na hibridnem dirkalniku, so sporočili iz tega slovenskega podjetja z obratoma v Črnomlju in Ivančni Gorici. Ta konec tedna bo Akrapovič skupaj z BMW M Motorsport nastopil na vzdržljivostni dirki Rolex 24 v Daytoni. Akrapovičevi izpuhi bodo nameščeni na dveh dirkalnikih BMW M Hybrid V8. Gre za prvi dirkalnik tega bavarskega podjetja na hibridni pogon, ki bo opremljen z lahkim Akrapovičevim izpušnim sistemom, zasnovanim za premagovanje ekstremnih pogojev, ki so značilni za tovrstne vzdržljivostne dirke.

Izpušni sistem za BMW M Hybrid V8 je skupno delo Akrapovičevih in BMW-jevih inženirjev. »Razširitev našega sodelovanja z BMW M Motorsport je za nas velik mejnik in tehnični izziv, ki se ga veselimo. To je naša dvanajsta zaporedna skupna dirkaška sezona in neverjetno bo prvič videti prototip GTP v akciji na sami dirki. Ustvarjanje zelo prilagojenega izpuha za ta dirkalnik s hibridnim pogonom je bila zapletena naloga in naše osebje je pri njej z navdušenjem sodelovalo z inženirji BMW M Motorsport,« je povedal izvršni direktor podjetja Akrapovič Davorin Dobočnik.

Akrapovič in BMW M Motorsport sta v preteklosti sodelovala pri številnih dirkalnih projektih, kar je privedlo do naslovov v nemški seriji DTM in zmag na 24-urnih dirkah, vključno z 24 ur Daytone v letih 2019 in 2020.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj