Na vsebino

Andrej Fabjan se vrača v politiko

V Črnomaljski kavarni je danes dopoldne potekala tiskovna konferenca, katero je sklical nekdanji župan Andrej Fabjan, ki je bil v županskem stolčku celih 16 let, v državnem zboru pa je zbral 9-letni mandat. Danes je na kratko predstavil razloge zakaj se vrača v politiko in na kakšen način.

Kandidiral bo namreč na SLS-ovi listi v 3. volilni enoti, na prvem mestu liste. Mogoče bi se odločil tudi za kandidaturo za župana, če ne bi pred skoraj štirimi meseci zbolel. Po dolgotrajnih raziskavah in neuspešnih terapijah so naposled le ugotovili, da je zbolel za boreliozo (klop). S pravo terapijo zdaj končno okreva.

V pogovoru nam je pojasnil vzroke za vrnitev. Predvsem gre za preveč prazno in medlo lokalno politiko, ki ni prepoznavna in nima ciljev. Ravno tako meni, da lokalna skupnost ni dovolj uspešna v pridobivanju evropskih sredstev, da je premalo agresivna oz. zahtevna do države in da ne zna od matične in evropske države iztržiti več zaradi begunske krize. Občini tudi očita, da je prepočasna pri razvoju turizma, projekt "Toplice Dragatuš" pa je očitno popolnoma zamrl.

Andrej Fabjan meni, da bo lahko s svojimi izkušnjami konstruktivno pomagal občinskemu svetu in s tem lokalni skupnosti pri nadaljnjem razvoju. In kot je še dodal na koncu: "Možnosti je neizmerno veliko, a potrebno jih je videti in biti vsaj malce pred časom".

Zvočni zapis

  • - Zakaj vrnitev?

  • - Je res, da se Andrej Fabjan vrača v politiko?

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj