Na vsebino

Anja Polh z muralom BB Influencerji

Čas je za predstavitev tretjega murala iz serije, če ste zamudili prejšnje, samo pobrskajte malo v pretekli dve nedelji. BB Art Colony projekt je urbano umetnost pripeljal v neokrnjeno naravo pri čemer je Anja Polh, umetnica današnjega murala, povedala še: »Umetnost paše vsepovsod, ni samo urbana, ampak jo lahko povežeš tudi z naravo. To je najbolj organska stvar kar jih je, vsi delamo to z roko, z barvami… Vsi svojo naravo dajemo ven.« Po njenem mnenju se hišice na tak način še bolj povežejo z naravo okoli njih.

BIG BERRY verjame v nekonvencionalne in inovativne načine širjenja besede in promocijo blagovne znamke. Eden izmed takih načinov je prav BB Art Colony projekt, drugi pa povezovanje z različnimi novinarji, fotografi, filmskimi ustvarjalci in tako imenovanimi influencerji z vsega sveta. Se pravi tistimi ljudmi, ki imajo priložnost, da so del izkušnje, da okusijo vzdušje BIG BERRY-ja, začutijo ljudi, živijo v BB hišah in nato širijo besedo prek različnih kanalov, od družbenih omrežij do klasičnih medijev. V štirih letih je BIG BERRY gostil že več kot 200 vplivnih oseb, ki so pustile sledi in še vedno širijo besedo o razkošju svobode.

So pa dandanes influencerji pravzaprav vsi – fotografi, umetniki, novinarji in konec koncev prav vsak gost, ki prenaša besedo o lepotah Slovenije naprej na resničen in pristen način. Anje Polh, slovenska umetnica, ki jo navdihujejo črke – oziroma črkoris in ki jo nestereotipno navdihuje predvsem sreča, veselje in družba, se je odločila, da vse različne influencerje združi v mural sredi Bele krajine in BIG BERRY-ja, sredi narave in miru, ki ga tudi vsi vedno bolj potrebujemo. In na tak način je zagotovo zasadila še več čudovitih zgodb.

Murala ni delala prvič pravi pa, da je bilo to drugače, ker »murale, sploh prve, po navadi ne delaš na lepih lokacijah. Ampak na taki lepi hiški, na takem kosu arhitekture pa ne.«

Spomnimo…

BB Art Colony se je začel aprila 2018, ravno s tem projektom pa se je začela tudi sezona 2019. Kar 9 umetnikov iz Srbije, Hrvaške in Slovenije je v dveh, vremensko ne preveč prijaznih aprilskih tednih, ustvarilo za kar 230 m2 poslikav - ustvarili so novo umetniško ulico ob reki Kolpi in tako dodali novo, dodatno vrednost hišicam.

Anja Polh, Dejan Kralj, Marko Rop, Meta Wraber, Monika Lang, Nastja Mezek, Taja Sever - kukamkuro, Tea Jurišić – kvar illustrations in Teja Kleč – Teja Ideja so umetniki, ki so pokazali pravo naravo BIG BERRY-ja - kot čarobno sanjsko deželo, polno ljubezni, razkošja svobode, hedonizma in čudežnih bitij, k čemur je še dodatno pripomogla izbrana paleta pastelnih, zasanjanih, barv. Poleg tega so umetniki dobili še temo, bivanje v BIG BERRY-ju in proste roke, da so lahko skozi umetnost predstavili sebe, navdih pa je bila čudovita narava, ki jih je obdajala.

Vsak teden vam bomo predstavili enega od njih. Vedno pa ste vabljeni, da si jih pobliže pogledate in z njimi fotografirate tudi sami, v BIG BERRY-ju.

Vir: BIG BERRY
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj