Na vsebino

Ankaran in šola v naravi

Prvi dan:

Pa smo le dočakali šolsko morje. Zgodaj zjutraj smo se odpravili proti primorju. Že na avtobusu je bilo prijetno in sproščeno vzdušje. Prvi postanek je bil v krajinskem parku Sečoveljske soline, kjer smo si ogledali kanale in bazene s soljo in pogledali kratek film o zgodovini solinarstva v Sloveniji. Nato pa končno nastanitev v mobilnih hiškah in prvo kopanje. Nekaj skupin je odšlo na bazen na testiranje, ena skupina pa na študentsko plažo. Dan smo zaključili s športnimi igrami.

Drugi dan:

Z ladjico smo se odpeljali do Pirana. Po poti smo opazovali slovenske obmorske kraje, klife in ostale značilnosti naše obale. V Piranu smo si ogledali obzidje, znan Tartinijev trg in akvarij. Po sladoledu pa smo počasi odpotovali nazaj do Ankarana. Popoldan je sledilo kopanje, treniranje na bazenu in v morju. Tudi vožnje s supom nismo izpustili. Po igrah z žogami smo sladko zaspali.

Tretji dan:

Danes smo v plavanje vključili tudi pohod. Odšli smo na malo krajši pohod na študentsko plažo in malo daljši pohod na policijsko plažo. Vmes smo si ogledali tudi značilno obliko obale, klif. Učenci vsak dan pridno urijo tehnike plavanja in postajajo pravi plavalci. Po večerji pa smo opravili orientacijski tek in vmes spoznavali Sredozemski slani travnik pri sv. Nikolaju. Ko je padel mrak, pa smo odšli še na težko pričakovano nočno kopanje.

Četrti dan:

Prebudili smo se v sončno jutro in se po obilnem zajtrku odpravili na bazen in v morje, kjer smo urili tehnike plavanja. Po kosilu smo nestrpno pričakovali začetek nogometne tekme. V senci mogočnih borovcev smo se lotili oblikovanja izdelkov iz naravnega materiala ter se ohladili v morski vodi. Pri večerji je sledilo rojstnodnevno praznovanje našega sošolca in priprava na zaključno zabavo. Večer smo zaključili v ritmih glasbe in v prijetnem vzdušju zaključili zadnji večer našega bivanja v Ankaranu.

Vir: OŠ Belokranjskega odreda Semič

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

21
27
28
    
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj