Na vsebino

Aplikacija TravelAR Slovenia

V petek smo v sklopu dogodka Razvajaj se v mestu Črnomelj premierno predstavili inovativno turistično aplikacijo TravelAR Slovenia – za področje Bele krajine! Obiskovalci vseh generacij, ki so preizkušali mobilno aplikacijo, so bili navdušeni nad tehnologijo obogatene resničnosti. Nadgradnja doživetja Črnomlja pa je bil zagotovo tudi virtualni sprehod s pametnimi očali za navidezno resničnost Epson Moverio.

Aplikacija predstavlja nov turistični produkt Bele krajine, in sicer ogled 3D rekonstrukcij črnomaljskih zgodovinskih znamenitosti (grad, cerkev sv. Duha in cerkev sv. Petra) in dogodkov tistega časa.

Travel AR Slovenia je rezultat projekta, ki ga vodita Podjetniški inkubator Kočevje in Podjetniški inkubator Bela krajina, financiran s strani MGRT iz programa Pokolpje. Aplikacijo je izdelalo podjetje CtrlArt, v sodelovanju z udeleženci tečaja učenja 3D modeliranja, pod vodstvom mentorja Nadava Sagirja.

Aplikacijo (na voljo za IOS in Android), ki deluje v več jezikih, si lahko naložite na mobilni telefon. Priporočamo, da jo preizkusite ob naslednjem potepu po Črnomlju!

Vir: RIC Bela krajina

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj