Na vsebino

Belokranjka ClaudiZu velika zmagovalka Glasa mladih 2020

Glas mladih, ki ga organizira ZIK Črnomelj, je bil 20. in 23. novembra 2020, prvič v svoji 42-letni zgodovini, izpeljan v e-obliki. Med 16 finalisti so izjemno uspešno nastopile tudi tri Belokranjke - v kategoriji avtorski Glas mladih 2020 je zmagala kantavtorica Klaudija Jaketič z umetniškim imenom ClaudiZu iz Učakovcev s svojo skladbo Kaj mi ostane, med osnovnošolci pa sta Lara Oberman iz Čuril s skladbo Misliš, da si moje sonce in Lina Rožman iz Adlešičev s skladbo Nasmeh zasedli odlično 2. in 3. mesto.

V petek 20. novembra smo na portalu YouTube (kanal ZIK Črnomelj) predvajali finalno e-prireditev s predstavitvami vseh finalistov. Po prireditvi smo na spletni strani ZIK Črnomelj odprli glasovalne linije, kjer je publika lahko glasovala za svoje glasbene favorite. Ocene strokovne komisije so pomenile 60 %, skoraj 15.000 glasov občinstva pa 40 % skupne ocene. Nato smo 23. novembra prav tako na portalu YouTube predvajali razglasitveno e-prireditev.

Letošnji festival je bil izjemno izenačen, saj je zmagovalce v avtorski in bendovski kategoriji ločila zgolj ena točka. Zmagovalci Glasa mladih 2020 so postali:
- Lina Cigler iz Raven na Koroškem v kategoriji osnovnošolski Glas mladih 2020 s skladbo Tvoje slike; ogled TUKAJ.
- ClaudiZu v kategoriji avtorski Glas mladih 2020 s skladbo Kaj mi ostane; ogled TUKAJ.
- Strawberry Blondes iz Novega mesta v kategoriji bendovski Glas mladih 2020 s skladbo Wake up; ogled TUKAJ.

Povezavi do finalne e-prireditve in razglasitve zmagovalcev najdete TUKAJ in TUKAJ.

Več o Glasu mladih 2020: www.zik-crnomelj.eu

Vir: ZIK Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj