Na vsebino

Belokranjske lepote v oddaji Na lepše

Na lepše - osrednja turistična oddaja, ki nas spomni na to, kako velika je Slovenija in koliko razlogov za odhod na lepše imamo samo par korakov stran od domačega praga. Za vas tedensko iščemo aktualne novosti, skrite destinacije in neznane produkte. Popoln pregled vsega, kar želite vedeti o domačem turizmu. Za vse, ki turizem živite in delate. Ker iskreno verjamemo, da smo turizem ljudje.
V oddaji izpostavljamo vseslovensko motivacijsko kampanjo Slovenske turistične organizacije ZDAJ JE ČAS. Moja Slovenija, v sklopu katere domače goste vabi h krajšemu ali daljšemu oddihu v Sloveniji, odkrivanju doživetij in delitev le-teh s ključnikom #mojaslovenija. Kampanja je še posebej pomembna v času, ko se v slovenskem turizmu postopoma odpravljajo omejitve, kar med ponudniki vliva optimizem in prispeva k ponovnemu zagonu turizma.

V Beli krajini smo preverili, kako bodo z novimi produkti na reki Dobličici ter v Krajinskem parku Lahinja privabljali letošnje goste. Belokranjci ne želijo svojega turizma graditi samo na reki Kolpi, zato v ospredje prihajajo manj znani, butični produkti. Kot na primer ogledovanje bobra v njegovem naravnem okolju in opazovanje edinstvenega močerila, črne človeške ribice, ki živi samo v ožjem okolišu Črnomlja. S kolesarskimi produkti in vse bolj tudi celoletno ponudbo turizma pa nase opozarjajo tudi v centru Gače.

Če ste oddajo včeraj zamudili, si jo lahko ogledate TUKAJ.

Vir: RTV SLO

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj