Na vsebino

Belokranjske OŠ - učenje na daljavo

OŠ Belokranjskega odreda Semič:

Spoštovani učenci in starši,

glede na najnovejšo okrožnico, ki je bila včeraj posredovana šolam, bodo imeli vsi zaposleni ta teden (16. 3 do 20. 3. 2020) izredni dopust. V teh dneh bodo učitelji pripravljali vse potrebno za učenje na daljavo, ki ga bomo skladno z okrožnico pričeli izvajati v naslednjem tednu. Učenje na daljavo se bo izvajalo od 23. 3. 2020 do preklica začasne prekinitve izvajanja pouka v prostorih zavoda.

Splošna navodia za učenje na daljavo in kontakni podatki učiteljev so objavljeni na šolski spletni strani.

Dragi učenci, v naslednjih dneh preberite knjige, ki ste si jih izposodili v knjižnici. Preglejte in ponovite že predelano učno snov ter razmišljajte tudi o prijetnih temah. Predvsem bodite odgovorni, upoštevajte navodila staršev in ostanite doma.

OŠ Mirana Jarca Črnomelj:

V času od 16. marca 2020 bo tudi na naši šoli potekalo UČENJE NA DALJAVO.

Do gradiv boste dostopali preko spletne učilnice OŠ MJČ, katera je dosegljiva na naslovu: https://ucilnice.arnes.si/course/index.php?categoryid=2873

Dostop je možen tudi preko šolske spletne strani: https://www.osmjc.si/

Vse učilnice so zložene v “predalčke” oz. kategorije:

  • 1 TRIADA
  • 2. TRIADA
  • 6. RAZRED
  • 7. RAZRED
  • 8. RAZRED
  • 9. RAZRED

NAVODILA ZA UČENJE NA DALJAVO S POMOČJO SPLETNE UČILNICE MOODLE

Nekatera učna gradiva so že na voljo, ostala so v nastajanju in bodo dosegljiva v kratkem času. Učitelji jih že pripravljajo. Gradiva bodo učitelji dodajali po tednih ali poglavjih.

Učenci, pridno spremljajte objave. Čas, ki ga preživljate doma, izkoristite za branje in učenje. Tako se boste zaposlili in ne bo vam dolg čas. Saj veste, tesni stiki z drugimi niso dovoljeni.

OŠ Loka Črnomelj:

Spoštovani učenci in starši!

Pred nami je nova izkušnja in izobraževanje na daljavo. Spodaj se nahajajo priporočila za delo doma po posameznih razredih, ki si ga sami razporedite čez naslednja dva tedna. Nekaj ur vsak dan namenite samostojnemu učenju, ostali čas pa čimbolj izkoristite zase in za svoje bližnje.

Gradiva se bodo sproti dopolnjevala, zato večkrat pokukajte na šolsko spletno stran. Za dodatne pojasnitve, razlage, gradiva smo vam učitelji na voljo. Preko razrednika lahko dobite e-poštne naslove posameznih učiteljev.

Ostanite zdravi!

Uporabne povezave in priporočila za učenje na daljavo najdete TUKAJ.

OŠ Podzemelj:

Vzgojno-izobraževalno delo na OŠ Podzemelj bo potekalo s pomočjo priporočil, ki bodo objavljena na spletni strani šole.

Učitelji so pripravili priporočila in nasvete za učence.

Prosimo vas, da redno spremljate šolsko spletno stran.

Spoštujete navodila NIJZ, Ministrstva za zdravje in ZD Metlika, bodimo odgovorni, potrpežljivi in strpni drug do drugega. Zdravje je naše največje bogastvo. Želimo si, da bi se zdravi čim prej vrnili v šolske klopi!

Priporočila:

(kliknite na posamezni razred oziroma predmet)

1. razred

2. razred

3. razred

4. razred

5. razred

Od 6. razreda naprej so priporočila razdeljena po predmetih.

Angleščina
Geografija in zgodovina
Glasbena umetnost
Likovna umetnost
Matematika in fizika
Naravoslovje in kemija
Slovenščina
Šport
Tehnika in tehnologija

OŠ Milke Šobar - Nataše:

Spoštovani učenci in starši,

kot veste je šola od danes do nadaljnjega zaprta, ker bomo s tem ukrepom omejili širjenje virusa in poskrbeli za ohranjanje zdravja. V šoli pozorno spremljamo navodila MIZŠ in NIJZ ter vas ob tem sproti obveščamo.

Predvidoma bo šola zaprta vsaj 14 dni in zavedati se moramo, da to niso počitnice. Zato so učitelji ta teden za učence pripravili učna gradiva, vaje in delovne liste za utrjevanje in ponavljanje učne snovi.

Prosimo vas, da svoje otroke spodbujate in aktivno sodelujete pri delu, rešujete naloge, se pogovarjate, raziskujete, berete ... Predlagamo tudi čim več gibanja na svežem zraku, a bodite pozorni, da se pri tem ne družite z ostalimi osebami. Upamo, da boste s pomočjo vaj ohranili in urili učne ter delovne navade.

Učna gradiva so objavljena na spletni strani, nekateri ste jih oz. jih boste prejeli po navadni pošti.

Od ponedeljka, 23. 3. 2020, dalje načrtujemo »pouk na daljavo«. Več informacij bo podano s strani razrednikov in šolske svetovalne službe. Podrobni napotki in nasveti v zvezi s poukom bodo objavljeni na šolski spletni oz. sporočeni staršem po telefonu.

V primeru vprašanj sem med 8. in 16. uro dosegljiv na tel.: 031 509 770 ali po elektronski pošti: [email protected]

Verjamemo, da bomo vsi skupaj pokazali, da znamo poskrbeti za znanje in da se bo vzgojno izobraževalni proces uspešno nadaljeval na daljavo.

Lep pozdrav in ohranite pozitivno energijo. Upamo, da se kmalu vidimo v šolskih klopeh.

Gradivo po posameznih razredih najdete na naši spletni strani oz. na povezavi TUKAJ.

Srednja šola Črnomelj:

Obvestilo o učenju na daljavo smo že objavili TUKAJ, šola pa že obvešča, da so zaradi preobremenjenosti prenehale delovati spletne učilnice in delo preko eAsistenta. Zunaj je sonce, pojdite na sprehod ..., ko se vrnete, bo mogoče že vse delovalo.

Možno je, da v določenem trenutku katera od strani ne bo dosegljiva zaradi preobremenjenosti sistema. Vzemite premor in poskusite ponovno čez nekaj minut ali pa preverite kakšne naloge/predloge imajo v ostalih šolah.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj