Na vsebino

Belokranjski nagrajenci natečaja Kruh in mleko je celi svet izvleklo

Tradicionalni slovenski zajtrk na OŠ Milke Šobar Nataše Črnomelj.
Tradicionalni slovenski zajtrk na OŠ Milke Šobar Nataše Črnomelj.

Tretji petek v novembru v Sloveniji tradicionalno obeležujemo dan slovenske hrane, v okviru katerega vsako leto pripravijo tudi tradicionalni slovenski zajtrk. Tega so lani že 12. pripravili v slovenskih vrtcih, šolah, vzgojno-varstvenih ustanovah, pa tudi v drugih institucijah.

Vsako leto se v dejavnosti tradicionalnega slovenskega zajtrka in promocijo pridelkov z domačih kmetij vključi tudi Kmetijsko gozdarski zavod Novo mesto, saj želijo na ta način otroke motivirati k razmišljanju o pomenu lokalne hrane. Tako so v okviru lanskoletnega zajtrka, kjer so bili v ospredju mleko in mlečni izdelki, med drugim pripravili likovni in literarni natečaj z naslovom Kruh in mleko je celi svet izvleklo.

Prejeli so veliko čudovitih likovnih izdelkov različnih tehnik. Komisija strokovnih sodelavcev na KGZS Novo mesto v sestavi Štefka Vidic, Anja Mežan, Marko Mlakar in Katja Jakljevič, je imela zato zahtevno nalogo izbrati najboljše. Pri ocenjevanju so se osredotočili na vsebino izdelka, izvirnost in estetiko.

Med nagrajenimi likovnimi izdelki osnovnih šol tako najdemo delo Ane Vidervol, učenke 4.c OŠ Mirana Jarca Črnomelj, medtem ko sta si nagrado za literarni izdelek prislužila tudi Peter Kmetič in Jan Romšek, učenca 5.a OŠ Mirana Jarca Črnomelj.

Med nagrajenimi likovnimi izdelki vrtcev je tudi vrtec Stari trg ob Kolpi (skupina Sončki, 4 leta), nagrado za likovni izdelek osnovnih šol s prilagojenim programom pa si je prislužil posebni program 2. stopnje OŠ Milke Šobar Nataše Črnomelj.

Vir: KGZS Novo mesto

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj