Na vsebino

BIG BERRY napoveduje razstavo v Muzeju sodobne umetnosti v Zagrebu

Razstava BIG BERRY - BB Art kolonija, Nina Urh - Luksuz svobode bo na ogled v Muzeju sodobne umetnosti v Zagrebu (MSU Zagreb). Uradna otvoritev bo v ponedeljek, 2. oktobra, s pričetkom ob 17. uri v prostoru Open Gallery v MSU (pritličje).

Razstava je rezultat uspešnega sodelovanja med znamkom BIG BERRY in Muzejem sodobne umetnosti v Zagrebu (MSU Zagreb), ki je prepoznal vrednost projekta in podprl njegovo predstavitev širši javnosti.

Na razstavi BIG BERRY - BB likovna kolonija Nina Urh - Luksuz svobode bodo predstavljena dela, nastala v okviru projekta BB Art kolonije, ki ga BIG BERRY izvaja od leta 2018 v letovišču na reki Kolpi v Sloveniji. Projekt je združil 17 avtorjev in avtoric iz Hrvaške, Slovenije, Srbije in Španije, ki so skupaj poslikali 373 m2 murala in sredi narave ustvarili umetniško ulico. Na razstavi bo posebej izpostavljen mural slovenske avtorice Nine Urh, nastalo leta 2018 na temo Luksuz svobode, kar je tudi uradni slogan znamke BIG BERRY. Dela drugih avtorjev bodo predstavljena s projekcijo fotografij. Informacije o projektu in avtorjih bodo na voljo tudi v uradnem katalogu projekta, BIG BERRY Mural book.

Na razstavi bodo predstavljena dela avtorjev in avtoric: Ninja Tigera, Ines Milčič - Pekmezmed, Jadranke Lacković - ojoMAGico, Cristine Ramirez Bueno, Sanje Stojković, Rine Barbarić - malac & smola, Nine Urh in Maje Biondić, nastala leta 2018, in dela Taje Sever - Kukamkuro , Marka Ropa, Teje Kleč - Teja Ideja, Anje Polh Kralj, Dejana Kralja, Nastje Mezek, Tee Jurišić - ilustracija KVAR, Mete Wraber in Monike Lang, ustvarjena leta 2019.

Nina Urh, krajinska arhitektka po poklicu, sicer pa ilustratorka in grafična oblikovalka, trenutno deluje v Ljubljani na področju umetnosti in oblikovanja na različnih projektih. V njenem slogu, za katerega je značilen močan vpliv japonskega minimalizma in kubizma, prevladuje gradnja vizualnega prostora z abstraktnimi, ravnimi oblikami in čistimi črtami.

Svoj slog opisuje kot minimalizem z odmerkom humorja.

BIG BERRY je hčerinska znamka slovenske družbe Hosekra d.o.o., ki je izkoristila skoraj 30 let izkušenj in sodelovanje z najboljšim oblikovalskim studijem in arhitekti za razvoj serije sodobnih, udobnih in luksuznih mobilnih hišk, poleg tega pa razvija tudi svojo franšizo.

BIG BERRY Kolpa River resort je prva in najpomembnejša BIG BERRY destinacija, saj ima pomombno vlogo kot kraj kjer se rojevajo ideje in kjer se testira različne inovacije, preden se zgolj najbolj uspešni projekti in ideje delijo naprej. Kljub temu, da se je vse začelo in se vrti okrog Bele krajine, pa BIG BERRY ni omejen zgolj na to območje. Bela Krajina je in bo ostala najpomembnejši povezovalni člen, inkubator idej in osnovni BIG BERRY, vendar se le ta širi naprej po celom svetu.

Eden izmed projektov, ki temelji na turističnem konceptu z dodano vrednostjo, je prav BB Art kolonija, katere rezultate bo predstavila napovedana razstava v Muzeju sodobne umetnosti v Zagrebu. Razstava je odprta do 27. oktobra, v odpiralnem času Muzeja sodobne umetnosti (MSU Zagreb).

Vir: BIG BERRY
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj