Na vsebino

BIG BERRY - uspešen zaključek prve sezone

Vsaka destinacija – čeprav odmaknjena in turistično še ne prepoznana – lahko postane magnet. S pravilno zastavljeno promocijsko kampanjo, sodelovanjem lokalne skupnosti in ostalih partnerjev ter timom strokovnjakov je BIG BERRY že prvo leto delovanja dosegel odmevnost in prepoznavnost blagovne znamke ter povečal zanimanje za Belo krajino.

Postavitev resorta v obliki franšize je vzbudilo zanimanje tudi na mednarodnem tržišču. Prednost je enostaven transport in modularna postavitev mobilnih hišk, katere proizvaja podjetje Hosekra. Izdelan in preizkušen poslovni model pa omogoča, da vsaka nova destinacija lahko prične s sprejemanjem gostov takoj.

Na tiskovni konferenci 12​. oktobra v Radencih je BIG BERRY predstavil rezultate pilotnega projekta.

S pravilno strategijo in privlačno zgodbo do uspeha

Blagovna znamka BIG BERRY ponuja višji nivo turizma in gradi na strateškem povezovanju z lokalnimi partnerji in ostalimi partnerji t.i. »winning by sharing« koncept. Podjetju Hosekra je v štirih mesecih uspelo ustvariti popolnoma novo podobo lokacije na Primosteku, na 25.000 m2 površine so postavili samo 7 mobilnih hišk najvišjega razreda in lastne izdelave ter uredili vso spremljajočo infrastrukturo. Pozabili niso na ekološki vidik, v BIGBERRY so zasadili 38 različnh vrst jagodičevja ter 40 vrst rastlin ter postavili čebelji hotel. Prvo leto delovanja so namenili namenil zgolj promociji ponudbe, destinacije in partnerjev in graditvi blagovne znamke. V ta namen so k sodelovanju pritegnili skoraj dvajset mednarodnih študentov iz 11 držav, 27 lokalnih in nacionalnih partnerjev ter skoraj 120 novinarjev, blogerjev in fotografov iz vseh kontinentov.

Ključ do prepoznavnosti je digitalna marketinška kampanja

BIG BERRY razume moč socialnih omrežij in povezovanja, v samo 23 tednih so dosegli 6.467 objav na omrežjih Facebook, Twitter in Instagram, 2.271.020 impresij na omrežjih Facebook in Twitter, 20.000 všečkov na Instagramu in 2.882 na Facebooku, 108.200 ogledov spletne straniwww.bigberry.eu, kjer so objavili 280 novic z destinacije in 180 novic o partnerjih in BB teamu.

Naslednja stopnja v razvoju; franšizing in lastna blagovna znamka

Medsezona bo namenjena nadaljevanju digitalne kampanje, planirano je preko 18.000 objav in fotografij na socialnih omrežjih ter nove izdaje BIGBERRY revije. Potekajo pa tudi zaključna pogajanja za prevzem franšiznega modela. Za nakup franšize se zanimajo kupci iz Avstrije, Bolgarije, Grčije, Hrvaške, Italije, Nemčije, Nizozemske, Luksemburga, Romunije in Španije.

Kreativno razmišljanje in jasno zastavljeni cilji

BIG BERRY je primer dobre prakse predstavil tudi v okviru Slovenskega turističnega foruma, ki je potekal naslednji dan, 1​3​. oktobra.

Na panelu »Z dobro zgodbo do uspeha«, ki ga je vodil Igor Savič, strokovnjak za vsebinski marketing sta sodelovala Iztok Petek in Nataša Zajec. Izpostavila sta pomembnost dobre zgodbe, katero naj pripovedujejo ljudje, ki lahko prek spleta dosežejo izjemno velik krog ljudi in tako širijo dober glas in opozorila na kakovost vsebin, ki je tudi v digitalnem okolju zelo pomembna. Kot primer sta navedla ponudbo BIG BERRY; brezplačno namestitev članom ljubiteljskih fotografskih društev. Na ta način so brez denarnega plačila pridobili več kot 12.000 posnetkov na profesionalnem nivoju.

Vir: Big Berry

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj