Na vsebino

Klub belokranjskih študentov pogumno novim izzivom naproti

Na tradicionalni letni skupščini in brucovanju Kluba belokranjskih študentov na Rožniku, smo minuli četrtek s pregledom delovanja zaokrožili študijsko leto 2014/2015. Hkrati smo z izvolitvijo novega vodstva Kluba začrtali smernice delovanja v prihodnosti in jih predstavili gostom.

Na skupščini so prisostvovali tudi direktor Razvojno-informacijskega centra Bele krajine Peter Črnič, podžupan občine Črnomelj Štefan Misja in predstavnika Mladinskega centra Bit - Klemen Vitkovič ter Jurij Matkovič. Tako g. Črnič kot g. Misja sta pohvalila delovanje belokranjskih študentov, ki po njunem mnenju v zadnjih letih predstavljajo svetlo točko Bele krajine. Dodajata, da morajo študenti od sebe zahtevati veliko, ob tem pa se zavedata odgovornosti, da mora Bela krajina ponuditi možnost zaposlitve za izobražene kadre, ki se želijo vrniti v belokranjske občine in se soočiti z izzivi, ki čakajo Belo krajino. Veseli dejstvo, da študenti pri svojem delovanju uživajo podporo črnomaljske občine, na katero po besedah g. Misje lahko računajo tudi v prihodnje. Kljub spodbudnim komentarjem na letni skupščini se ne smemo izogniti dejstvu, da na njej kljub osebnim vabilom ponovno ni bilo predstavnikov iz občine Metlika in občine Semič. Njihova prisotnost bi bila zelo dobrodošla predvsem z vidika želje po seznanjanju vodilnih v belokranjskih občinah z delovanjem in projekti belokranjske mladine, saj le-ti zaradi odsotnosti na tovrstnih srečanjih vse prehitro ostanejo neprepoznani.

S koncem skupščine in prihodom belokranjskih brucev, ki so se udeležili tradicionalnega pohoda, je sledil še neuraden del druženja. Novo pečeni študenti in študentke so slavnostno zaprisegli in s pitjem “čefuke”, tradicionalne pijače belokranjskih brucev, svojo zaprisego tudi verodostojno potrdili. Na ljubljanskem Rožniku je nekaj manj kot 200 Belokranjcev zabavala skupina Cover Party Boys, s katero smo preživeli noč in dočakali svetlobo novega dne.

S tem je Klub belokranjskih študentov vstopil v novo študijsko leto, v katerem bo svojim članom in ostalim ponudil že uveljavljene in nekatere nove ugodnosti ter dogodivščine. Glede na slišano lahko pričakujemo veselo decembrsko dogajanje, ki bo kronano z nepozabnim novoletnim izletom.

Vir: KBŠ

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj