Na vsebino

Cicibralnice v Domu starejših občanov Črnomelj

Knjižnica Črnomelj in Dom starejših občanov Črnomelj že kar nekaj časa lepo sodelujeta na področju razvijanja bralne kulture za odrasle. Najprej smo začeli z bralnimi srečanji za stanovalce doma, ki potekajo enkrat mesečno, potem smo projekt nadgradili z bralno značko za zaposlene v domu in zdaj novembra smo pričeli s Cicibralnicami.

Cicibralnice so bralni projekt razvijanja bralne kulture pri najmlajših v starosti od 3. do 12. let. Namenjene so otrokom zaposlenih v domu. Srečanja bodo potekala enkrat mesečno v popoldanskem času, otroci pa jih bodo obiskovali v spremstvu staršev. Enkrat se bomo srečali v Domu starejših, drugič pa v Knjižnici Črnomelj.

Branje pravljic, prebiranje pesmic, ustvarjanje, prepevanje, igranje in glasno branje, bodo naše stalnice, ki nas bodo vodile skozi naša druženja na Cicibralnicah.

Prvo srečanje Cicibralnic se je zgodilo to sredo, v prostorih Doma starejših občanov Črnomelj. Zbralo se nas je kar nekaj ljubiteljev pravljic. Tokrat smo se pogovarjali o nočni ptici – sovi in poslušali zgodbico o prestrašeni sovici, ki se je bala leteti. Ko pa se neke temne noči njena mama ni pravi čas vrnila z lova, se je mala sovica opogumila, varno zapustila gnezdo in odšla pogledat, kje bo našla mamo sovo.

Pravljici je sledila delavnica. Vsak otrok si je izdelal svojo prestrašeno sovico.

Vir: Knjižnica Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj