Na vsebino

Črni oblaki nad Srednjo šolo Črnomelj?

Ja, vsaj kar se tiče letošnjega vpisa v črnomaljsko gimnazijo bi temu naslovu lahko pritrdili. Pa vendarle vpis konstantno pada zadnja leta, ne samo letos, v Beli krajini pa ga skorajda ni občana, ki ne bi vedel, da so odnosi v zbornici Srednje šole močno razrahljani.

V preteklosti smo že povzeli pisanja in poročanja različnih medijev, tokrat smo se zadeve lotili sami. Pa ne zato, da bi presodili kdo ima prav, kdo ravna narobe, kdo je komu kaj rekel in kdo je najbolj zamerljiv ...

Ne, z več strani smo skušali pridobiti informacije in izjave, da si lahko sami ustvarite vtis o dogajanju na šoli. Nekatere izjave so kar dolge, vendar nobenemu sogovorniku nismo želeli skrajšati povedanega, saj bi mogoče s tem komu nenamerno odvzeli kakšno misel, za katero sam meni, da je pomembna.

Torej, pogovarjali smo se z nekaterimi akterji, ki so tako ali drugače vpleteni v dogajanje na šoli, ko prisluhnete vsem, pa si boste lažje ustvarili mnenje o trenutni situaciji na Srednji šoli Črnomelj.

Najprej smo obiskali Andreja Kavška, črnomaljskega župana. O težavah in problemih je seznanjem, o vsem skupaj pa je povedal takole: POGLEJ.

Iz pisarne gospoda župana smo se odpravili po ulici Na utrdbah do nekdanjega župana Andreja Fabjana, ki je bil ravno tako maturant črnomaljske gimnazije, danes pa se je oglasil kot občinski svetnik: POGLEJ.

Tretja je bila na vrsti Elizabeta Prus, ravnateljica Srednje šole Črnomelj. Seveda smo se tukaj zadržali največ časa, pred snemanjem tudi za neformalno obrazložitev stanja na šoli, za morebitne vzroke za slab vpis in pa za pogovor o prizadevanjih za rešitev šole. Pred kamero in mikrofonom pa nam je ravnateljica povedala: POGLEJ.

Brane Adlešič nam je tokrat odgovarjal v vlogi predsednika volilne komisije za izvolitev predstavnikov v Svet zavoda. Kot tak je namreč prejel predlog s strani predstavnikov delavcev šole za razrešitev treh članov (predsednice Janje Jankovič, podpredsednice Vesne Fabjan in tajnika Tilna Šetine) Sveta zavoda. Postopek naj bi potekal jutri, 18. junija. Več je povedal TUKAJ.

Janja Jankovič je predsednica Sveta zavoda SŠ Črnomelj in je o predlogu za razrešitev članov iz Sveta zavoda povedala sledeče: POGLEJ

Vesna Fabjan je podpredsednica Sveta zavoda, meni pa, da je največja težava v Srednji šoli v odnosih med zaposlenimi: POGLEJ.

Član Sveta zavoda je tudi Tilen Šetina. Tudi Tilen naj bi jutri prejel nezaupnico sodelavcev kar pomeni, da ga bo v Svetu zamenjal nekdo od kolegov. Najprej je želel komentirati izjave, da je med tistimi profesorji, ki se izolirajo od sodelavcev: POGLEJ.

Robert Lozar ima v Srednji šoli Črnomelj funkcijo predsednika Sveta staršev, je pa tudi član Sveta zavoda. Je eden bolj kritičnih občanov do Srednje šole, vendar, kot pravi sam, v konstruktivnem smislu, na žalost pa na večino njegovih predlogov in pobud gledajo kot na negativno kritiko. O težavah na šoli je povedal: POGLEJ.

Vid Kavčič, dijak SŠ Črnomelj nas je poklical kar sam. Tudi on bi želel povedati nekaj o šoli, je rekel. Prisluhnite mu: TUKAJ. Vidova izjava je nekoliko krajša, želel pa je, da objavimo njegov dopis, ki ga je prejšnji teden objavil kot komentar na izjave ravnateljice v objavi lokalne televizije (v priponki spodaj).

Toliko iz Srednje šole Črnomelj. Upamo, da si boste zdaj lažje ustvarili lasten vtis o dogajanju na šoli, mogoče pa lahko s kakšnim predlogom tudi pomagate, da se situacija izboljša. Konec koncev je namen tega prispevka, da s skupnimi močmi najdemo pozitivno rešitev za šolo, kolektiv in predvsem za dijake, ki so na šoli ta trenutek in seveda za tiste, ki naj bi se na Srednjo šolo Črnomelj vpisali v prihodnjih letih.

Želimo si, da bi se trend vpisa obrnil v pozitivno smer, za to pa bo verjetno potrebno narediti tudi kakšne neprijetne spremembe.

Priponke

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj