Na vsebino

V Črnomlju oropali starostnika, nepridiprave izsledili v Lokvah

Črnomaljski policisti so bili 12. maja dopoldne obveščeni, da so neznanci v Črnomlju oropali 92-letnega moškega. Takoj so pričeli z intenzivno preiskavo in aktivnostmi za izsleditev storilca. Zbrali so obvestila in ugotovili, da je oškodovanec v bančni ustanovi opravil dvig gotovine v višini več kot 10.000 evrov. Ena izmed osumljenk se je v tem času prav tako nahajala na banki, kjer je opazila, da je oškodovanec prejel denar, potem pa ga počakala pred banko in ga spremljala oziroma hodila za njim.

Osumljenka je o tem po telefonu obvestila dva sostorilca in kasneje so vsi trije izmenično spremljali oškodovanca, ki je imel opravke še v več ustanovah. Ko se je 92-letnik peš odpravil proti domu, mu je eden izmed osumljence iz rok iztrgal vrečko z dokumenti in denarnico z denarjem ter pobegnil.

Na podlagi ugotovitev iz preiskave so črnomaljski policisti pridobili odredbo sodišča in na naslovu bivanja treh osumljencev v naselju Lokve opravili hišne preiskave. Našli in zasegli so mobilne telefone ter manjšo količino prepovedane droge. Zoper trojico bodo po zaključeni preiskavi na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

S Policijske uprave Novo mesto ob tem občane opozarjajo na previdnost pri dvigovanju gotovine na bankomatih ali v bančnih poslovalnicah. Pozorni naj bodo na sumljive osebe, ki jih opazujejo in spremljajo. Z zaposlenimi na banki naj se skušajo dogovoriti, da dvig opravijo v prostoru, kjer je zagotovljena zasebnost, predvsem pa naj večjih količin denarja ne prenašajo naokrog. Če je le možno naj predvsem starejše pri teh opravilih spremlja nekdo od svojcev ali oseb, ki jim zaupajo.

Vir: PU Novo mesto

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj