60 let Knjižnice Črnomelj

Danes, 19. januarja 2022 mineva natanko 60 let od ustanovitve Občinske matične knjižnice, bolj znane kot Knjižnica Črnomelj.

S svojim delovanjem nenehno oblikuje in v pozitivni smeri spreminja podobo domačih krajev in ljudi.

Ravno zato v knjižnici v počastitev jubilejni obletnici pravkar poteka spletna osrednja prireditev, ki si jo lahko ogledate TUKAJ.

Fotografije:

1. V nižji del stavbe Dijaškega doma Črnomelj - levi trakt se leta 1968 preselila Knjižnica Črnomelj (fotografija je iz 1957). 1973 se je morala izseliti, a se je nato, ponovno, preselila v začetku leta 1986. Lastnik fotografije je Miroslav Plut.

2. Razstava o Miranu Jarcu v Knjižnici Črnomelj - v stavbi na Gričku, Zadružna cesta 6 (razstavo so postavili zaposleni iz Študijske knjižnice Mirana Jarca Novo mesto, 9. 6. 1975). Na fotografiji od leve: učiteljica Ana Jankovič, vodja knjižnice Lea Grabrijan, ravnatelj Študijske knjižnice Novo mesto Bogo Komelj, knjižničarka iz študijske knjižnice Jadranka Matić Zupančič, učiteljica Antonija Šterbenc. Fotografija je last knjižnice.

3. Tudi iz prej omenjene razstave. Na fotografiji od leve: stoji vodja knjižnice Lea Grabrijan, sedijo hčerki Mirana Jarca Marija in Eka (Rezka) ter Božidar Jakac. Fotografija je last knjižnice.

4. Reševanje knjižne uganke v Knjižnici Črnomelj, 18. 6. 1976. Stojijo od leve: učiteljica Milena Zorec, vodja knjižnice Lea Grabrijan, učiteljica Marija Satošek, učiteljica Saje Lidija. Fotografija je last knjižnice.

5. Razstava o Otonu Berkopcu v Knjižnici Črnomelj - v stavbi na Gričku, Zadružna cesta 6 (razstavo so postavili zaposleni iz Študijske knjižnice Mirana Jarca Novo mesto, 17. 1. 1977). Na fotografiji vodja knjižnice Lea Grabrijan. Fotografija je last knjižnice.

K ogledu današnjega dogodka, ki se prične ob 18. uri ste vabljeni na povezavi TUKAJ.

Vir: Knjižnica Črnomelj.