Na vsebino

Dan za kakovost - priložnost za povezovanje v okolju

Letošnji dan za kakovost izobraževanja odraslih smo zaposleni na Zavodu za izobraževanje in kulturo (ZIK) Črnomelj obeležili skupaj s člani sveta zavoda in komisijo za kakovost ZIK. Bili smo trajnostni in skrbeli za svoje zdravje, saj smo kolesarili do podjetja Paklog pakiranje in logistika d.o.o.

Sprejel nas je solastnik podjetja Paklog in solastnik ter direktor povezanega družinskega podjetja Comark Branko Butala. Predstavil nam je družinski podjetji, butična ponudnika na področju transportov in logistike. Ugledni podjetji sta kot primer dobre prakse družbeno odgovornih delodajalcev sodelovali tudi v izobraževalno motivacijskem filmu "Kako ustvarjamo deljeno vrednost? Zgodbe belokranjskih delodajalcev". Film je nastal v okviru mednarodnega projekta Erasmus + CSV@VET in je uvrščen v izobraževalno platformo za delodajalce in izobraževalce.

V nadaljevanju dneva smo se sprehodili do ribnika Mlaka, kjer smo se srečali s predsednikom Ribiške družine Črnomelj Bojanom Levajem. Spoznali smo dejavnost društva in skupaj načrtovali možnosti povezovanja tako na področju izobraževanja odraslih kot kulturniških vsebin. Zlasti nas veseli, da bomo skupaj izpeljali letni kino ob ribniku Mlaka ter poskrbeli za popestritev ponudbe na tej lokaciji.

Svetovalka za kakovost na ZIK-u je obema predstavila način presojanja in razvijanja kakovosti izobraževanja odraslih po modelu Ponudimo odraslim kakovostno izobraževanje (POKI). ZIK je namreč že 20 let nosilec zelenega znaka kakovosti POKI, ki ga Andragoški center Slovenije podeljuje organizacijam, katere sistematično skrbijo za kakovost svojih storitev v izobraževanju odraslih.

Zavedamo se, da le povezani v okolju lahko gremo naprej in kakovostno razvijamo našo izobraževalno in kulturniško dejavnost. Zato je še toliko bolj pomemben naš slogan dneva kakovosti na področju izobraževanja odraslih "Kakovost ustvarjamo vsi", zaposleni, mentorji, učitelji, udeleženci in poslovni partnerji.

Dogodek je potekal v okviru skupne akcije Tednov vseživljenjskega učenja 2024 Dan za kakovost, v kateri sodelujejo omrežje svetovalcev za kakovost izobraževanja odraslih ter organizacije, nosilke Zelenega znaka kakovosti.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj