Na vsebino

Dan zlatih knjig smo "pozlatili" z obiskom učencev na PŠ Adlešiči in Griblje

5. in 16. septembra 2021 sva knjižničarki OŠ Loka Črnomelj obiskali otroke na obeh podružničnih šolah Adlešiči in Griblje. V okviru knjižnično-informacijskega znanja sva z otroki obeležili dan zlatih knjig, ki ga sicer obeležujemo 17. septembra, na rojstni dan mladinskega pisatelja Franceta Bevka.

Društvo Bralna značka Slovenije vsako leto »počasti« prvošolce z motivacijsko slikanico, tokrat z ugankami z rimo pisatelja Miroslava Košute z naslovom Ponikalnice. Na ta dan tudi sicer začnejo učenci »uradno brati« knjige za Bralno značko.

Dramska skupina devetošolcev se je na začetku srečanja mladim bralcem, pod mentorstvom knjižničarke Urše Prus, predstavila s kratko uprizoritvijo ljudske pravljice Palček. Vreme nam je »ugodilo«, zato so si otroci lahko ogledali dramsko predstavo zunaj pred šolo.

Po uprizoritvi so si lahko učenci izposodili knjige v tamkajšnjih knjižnicah. Tako bo izposojanje in vračanje knjig potekalo tudi naprej, saj bo knjižničarka vsako sredo obiskala otroke na obeh podružničnih šolah.

V naslednjem tednu pa bomo knjižničarji obiskali še otroke v PH Stratus, kjer bomo tudi tamkajšnjim prvošolcem razdelili slikanice in izvedli pravljično uro.

Otroci in njihovi učitelji so bili na koncu kratke »urice« zadovoljni in veseli, da lahko začnejo brati knjige »s polnim zamahom«.

Vir: OŠ Loka Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj