Na vsebino

Dejan Kralj, mural ljubezen

Tokrat vam predstavljamo najbolj zasanjan mural v BIG BERRY-ju, ki predstavlja ljubezen, ustvaril pa ga je slovenski umetnik – Dejan Kralj, ki je v BIG BERRY-ju, da ga je uspel dokončat preživel kar dva vikenda, deževnega, ki je sproti brisal sadove dela in čudovito poletnega, ki mu bo za vedno ostal v lepem spominu.

Upodobil je ljubezen. Občutek, ki ga vsi poznamo in za katerega se trudimo. Pa če govorimo o ljubezni do partnerja, otroka, družine, hišnih ljubljenčkov, prijateljev ali ljubezni do narave in sebe. V vsakem primeru je ljubezen najbolj veličasten občutek od vseh.

Dejan Kralj, profesor umetnosti po izobrazbi, ilustrator, grafični oblikovalec in animator po poklicu, ter astronavt po srcu, je ustvaril osupljiv mural, ki predstavlja največjo gonilno silo - ljubezen. »Če sem čisto iskren, sem imel skico pripravljeno že od prej,« je priznal Dejan in ko se je njegova skica popolnoma skladala s temo, ki jo je dobil, se je odločil, da jo bo tudi upodobil na eno izmed hišic. »Gre za dva človeka za katera čutiš, da se imata rada in sta na zmaju, ki leti. Nimata kontrole, ampak sta skupaj na njem, skupaj letita,« je pojasnil in dodal, da je to »neka prispodoba za ljubezen.«

Za BIG BERRY so značilni različni dogodki, ki vzpodbujajo ljubezen – od porok, praznovanj rojstnih dni, romantičnih večerij pod hrastovimi drevesi, do poletnih ljubezni, vesele igre s psi v naravi, sprehodov z babico ob bregu reke Kolpe ali ljubezni do sebe, ko si vzamete čas le zase. To so vse ljubezenski oddihi v BIG BERRY Kolpa River resortu in ljudje, ki se bodo zlahka poistovetili z muralom.

Na muralu sta sicer narisana moški in ženska, ampak je tudi to prispodoba in preprosto predstavlja dva človeka, ki se imata rada. Nepopustljiva, divja, vsemogočna in nora ljubezen, ki jo je ustvaril zagotovo delno odraža tudi njegovo ljubezen do umetnice Anje Polh, ki je za nas naslikala mural namenjen influencerjem. Dejan je tako s svojim zgledom tako naredil nekakšen slavolok ljubezni in pokazal, da se je potrebno boriti za vse, kar ljubiš, brez strahu. Najbolj važna je ljubezen.

Projekt BB Art Colony skozi katerega je 17 mednarodnih umetnikov ustvarilo za skupno 373 m2 poslikav - ustvarili so novo umetniško ulico ob reki Kolpi, se je začel v letu 2018 in nadaljeval v letu 2019. Glede na to, da je to najbolj opazen od projektov, pa smo prepričani, da bo prisoten tudi v prihodnje in na vseh novih BIG BERRY lokacijah.

Foto: Joao Sousa

Vir: Big Berry

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj