Na vsebino

Dela na obnovi občinskih vodovodov v polnem teku

Foto: Uroš Novina
Foto: Uroš Novina

V semiški občini so v minulih letih intenzivno vlagali v obnovo vodovodnega sistema. Kljub skoraj 100-odstotni pokritosti glede priključitev na vodovodni sistem, pa vsako leto obnovijo kakšen krak ali zapolnijo preostalo sivo liso, zlasti v višjih predelih.

Tako je Občina Semič s Komunalo Črnomelj v začetku aprila podpisala 134 tisoč evrov vredno gradbeno pogodbo za obnovo občinskih vodovodov. Do jeseni nameravajo izvesti vzdrževalna dela in izgradnjo vodovodne infrastrukture na območju Anzlove Gore, odcepa na Smuški cesti, Stranski vasi pri gasilskem domu, v ulici Pod magistralo ter sanacijo objektov na vodovodu Gače.

Trenutno potekajo dela na obnovi vodovoda v ulici Pod magistralo (na fotografijah), kjer so že položili glavni cevovod in optiko. V nadaljevanju jih čaka še navezava hišnih priključkov in asfaltiranje cestišča. Sledila bodo dela na vodovodu Anzlova Gora, še sporočajo iz semiške občine.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj