Na vsebino

Delavnica "Zdravo živim"

Že drugi teden smo v znamenju beline. Sneg, ki nas preseneti, razveseli in včasih jezi. Sneg, ki prekrije vse, ima svoj čar. Prekrije umazanijo in utiša hrup. In vse je spokojno, čisto in sveže. To je čas za razmislek o svojih navadah in razvadah. O stvareh, ki bi jih želeli spremeniti in stopiti nasproti pomladi z nekimi novimi življenjskimi smernicami.

V sodelovanju s Centrom za krepitev zdravja (CKZ) Zdravstvenega doma Črnomelj smo včeraj pripravili delavnico "Zdravo živim". Z zaposleno v CKZ ZD Katarino smo se pogovarjali o zdravem načinu življenja. Opozorila nas je na preventivo, kjer lahko veliko že sami naredimo za ohranjanje zdravja. Izpostavila je pomen preventivnih pregledov po 30 letu in odzivnost na nacionalne preventivne preglede. Izogibat se je potrebno dejavnikom tveganja in opustit škodljive razvade - tako si lahko pomagamo sami, saj: "Bolj občutimo kapljico bolezni kot sod zdravja" (Hipokrat).

Delavnica je bila prva v sklopu delavnic, ki se bodo odvijale pri nas vsako zadnjo sredo v mesecu tja do junija.

Istočasno je potekala tudi kuharska delavnica. Dišalo je po gobovi juhi, našli so se še koruzni žganci. Mimica pa je pripravila še torto za našo prostovolko Marijo, ki je pred kratkim praznovala rojstni dan.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj