Na vsebino

Devet potrjenih okužb, umrl en bolnik

Po 890 testiranjih na novi koronavirus v ponedeljek je bilo potrjenih devet novih okužb. Za covidom-19 je umrl en bolnik.

Zaradi covida-19 se v bolnišnicah zdravi 22 bolnikov, dva na intenzivni negi. Iz bolnišnic so odpustili tri bolnike.

Tri nove okužbe v DSO Hrastnik

V Domu starejših Hrastnik so v ponedeljek zaradi morebitne okužbe odvzeli 111 brisov med stanovalci in zaposlenimi. Trije oskrbovanci so bili pozitivni, zaradi covida-19 je umrla ena stanovalka doma. Vsi odvzeti brisi zaposlenih so bili negativni.

Skupno število umrlih od izbruha okužbe z novim koronavirusom se je od 10. julija v DSO-ju Hrastnik tako povzpelo na štiri.

Med občani Hrastnika novih potrjenih okužb ni

Zunaj doma sta bila odvzeta dva brisa, oba sta bila negativna. Med občani novih potrjenih primerov okužb torej ni, so sporočili s hrastniške občine.

Zaradi sprememb v zdravstvenem stanju so bili trije okuženi stanovalci hospitalizirani, saj so zdravniki presodili, da potrebujejo bolnišnično oskrbo. En bolnik je bila odpeljan v ljubljanski klinični center, dva pa v mariborskega.

Do danes so bile v domu potrjene okužbe pri 48 stanovalcih in 11 zaposlenih. Ozdravela pa sta po dva zaposlena in stanovalca.

Zdravstveno stanje obolelih stanovalcev, ki so nastanjeni v rdeči coni v domu, je po zadnjih podatkih stabilno. Današnji rezultati ponedeljkovih testiranj so po podatkih vodstva doma optimistični in spodbudni.

Delovnemu procesu v domu sta se pridružili sanitarna inženirka in diplomirana medicinska sestra, ki bosta ocenili delovanje že sprejetih ukrepov oz. podali oceno, kje so mogoče izboljšave in kako se lahko sistem še izboljša, njuna naloga bo tudi edukacija zaposlenih.

Domu kadrovsko pomoč še vedno nudijo zaposleni iz različnih slovenskih domov za starejše, ki so se odzvali na prošnjo doma za pomoč.

Vir: RTV SLO

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj