Na vsebino

Divje rastoče orhideje Bele krajine v naravi in na vezeninah

Včeraj je v Kulturnem centru Semič potekala predstavitev knjige z naslovom Divje rastoče orhideje Bele krajine v naravi in na vezeninah.

Irena Bohte, vodja študijska krožka, je predstavila delovanje krožka in poudarila kako pomembno je povezovanje študijskih krožkov s strokovnjaki v okolju ter obravnavanje tem, ki so povezane z našo kulturno dediščino in naravo.

Jernej Kavšek, avtor knjige, nam je predstavil knjigo in poudaril zakaj so divje rastoče orhideje tako posebne za naše okolje, kakšna je njihova razširjenost v Beli krajini in trenutno stanje orhidej. Avtor je tudi izpostavil kaj lahko vsak posameznik naredi za ohranjanje orhidej.

V uvodnem delu smo si ogledali kratek skeč na temo orhidej in sprejeli Urška iz zgodb Poljanske doline. Predstavitev je povezoval Tadej Fink.

Po končani predstavitvi smo si še ogledali razstavo vezenin v Muzejski hiši Semič katera bo na voljo za ogled do 30. junija 2022.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj