Na vsebino

Dnevi odprtih vrat KP Lahinja, 1. dan

S pomočjo sonca smo včeraj v Krajinskem parku Lahinja preživeli prijeten dan s katerim smo opozorili na Evropski dan parkov, ki ga praznujemo 24. maja. Ob tem smo izpostavili tudi pomembnost varovanja narave in varstvenih režimov, ki se izvajajo na tem območju.

Obiskovalcem smo predstavili osnovne informacije o parku, kaj so njegove posebnosti, na kakšen način si park lahko ogledajo, kje so najatraktivnejše točke in kako se lahko v naravi tudi učimo. Obiskali so nas raznoliki gosti, ki so izkazali veliko zanimanje za raziskovanje tega območja in si ga v spremstvu koordinatorja parka tudi ogledali.

V sklopu dogodka nam je Jernej Kavšek, veliki poznavalec orhidej na Slovenskem, predstavil orhideje, ki rastejo na območju Krajinskega parka Lahinja. Park se tako ponaša z redkimi vrstami orhidej, ki rastejo na različnih habitatih in so značilne za to območje. S tem smo še enkrat opozorili na premajhno zavedanje pomembnosti ohranjanja tega območja, ne le v smislu varstva flore in favne, ampak tudi ohranjanja rabe prostora in preprečevanje zaraščanja ekstenzivnih pašnikov, ki so biotski zaklad Bele krajine.

Danes nadaljujemo z aktivnostmi v sklopu dogodka – Dnevi odprtih vrat in bomo skupaj na terenu raziskovali orhideje po krajinskem parku pod vodstvom Jerneja Kavška. Za vse zainteresirane pa so naša vrata odprta tudi danes od 9.00 – 18.00 (Plavčeva domačija, Veliki Nerajec 11).

Vljudno vabljeni!

Vir: RIC Bela krajina

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj