Na vsebino

Do petka zagotovo v zelenem

V ponedeljek je bilo po 3558 PCR-testih potrjenih 326 okužb z novim koronavirusom. Pozitivnih je bilo 9,2 odstotka izvidov.

Število bolnikov s covidom-19, ki potrebujejo zdravljenje v bolnišnici, se je znižalo za 21 in se spustilo pod 300. V slovenskih bolnišnicah se po zadnjih podatkih zdravi 295 bolnikov s covidom-19. Na oddelkih za intenzivno nego je 92 bolnikov, štirje manj kot dan pred tem. V ponedeljek so umrli trije bolniki s covidom-19.

Pet regij je trenutno obarvanih rumeno – primorsko-notranjska, osrednjeslovenska, jugovzhodna Slovenija, obalno-kraška in zasavska regija. Ostalih sedem regij je obarvanih zeleno. Po napovedih Instituta Jožef Stefan bi lahko država zeleno fazo dosegla že v sredo, zagotovo pa do petka. Sedemdnevno povprečje potrjenih okužb se mora sicer po vladnih merilih za vstop v zeleno fazo spustiti pod 300. Po zadnjih podatkih NIJZ-ja znaša 311.

V Beli krajini so včeraj potrdili 10 okužb z novim koronavirusom (dan prej nobene): Črnomelj 6, Metlika 4.

V belokranjskih občinah je trenutno 123 aktivnih primerov okužbe: Črnomelj 46, Metlika 53, Semič 24.

Vir: MMC, Covid-19 sledilnik

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj