Na vsebino

Dobili smo nove zmagovalce Župančičeve frulice

Včeraj je bila v Kulturnem domu Črnomelj zaključna prireditev Župančičeve frulice 2022. Tričlanski strokovni komisiji sta izbrali zmagovalce:

  • Doroteja Drevenšek (Maribor), dobitnica Župančičeve frulice za najboljšega srednješolskega pesnika;
  • Nik Škabar (Metlika), dobitnik pastirskega roga za najboljšega osnovnošolskega deklamatorja;
  • Ema Medved, dobitnica pastirskega roga za najboljšega srednješolskega pripovedovalca;
  • Ana Štular (Kranj), dobitnica Župančičeve frulice za najboljšega osnovnošolskega pesnika.

Pesniško zbirko najboljših pesmi Župančičeve frulice 2022 najdete v PRILOGI (pdf; 5,884 kB).
Posnetek prireditve:

Pesmi osnovnošolskih in srednješolskih pesnikov so ocenjevali: Veronika Dintinjana, pesnica in prevajalka, predsednica komisije, Igor Divjak, literarni kritik in prevajalec, Darja Pavlič, profesorica slovenske poezije na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani.

Nastope deklamatorjev in pripovedovalcev so ocenjevali: Tomaž Gubenšek, gledališki igralec in profesor za govor na AGRFT, predsednik komisije, Sara Horžen, radijska voditeljica, performerka in producentka, Žiga Bratoš, radijski novinar in likovni andragog.

Zbrane so pozdravili: župan Občine Črnomelj Andrej Kavšek in gostujoča pesnik ter pisatelj David Bedrač ter Borut Kraševec katerih dela so mladi deklamirali oz. pripovedovali. Za glasbeno popestritev je z uglasbitvama zmagovalnih pesmi Župančičevih frulic 2009 in 2014 avtorjev Dominika Vodopivca in Jasne Janež poskrbel duet 2B. V sklopu sodelovanja z največjo hrvaško literarno manifestacijo Goranovo proljeće se je predstavil najboljši mladi hrvaški pesnik Nikola Serdar. Program sta povezovala mlada Daša Schweiger in Timon Klobučar.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj