Na vsebino

Dobrodelna Jasna: Slika v vsako hišo

Foto: ZIK Črnomelj
Foto: ZIK Črnomelj

Zavod za izobraževanje in kulturo Črnomelj je zadnji petek v januarju pripravil že 16. dobrodelno prireditev Jasna, ki jo od leta 2008 organizirajo v spomin na preminulo dolgoletno sodelavko Jasno Šeruga Muren, ki je s svojo vsestransko dejavnostjo zaznamovala črnomaljski kulturni prostor. Namen prireditve je pomoč društvom, skupinam ali gibanjem, ki bistveno prispevajo h kakovosti in kulturi življenja v domačem okolju.

Na tokratni prireditvi, ki je potekala pod sloganom Slika v vsako hišo, so ob pestrem kulturnem dogajanju dražili 11 slik uveljavljenih umetnikov. Podarjena umetniška dela so nastala na likovnih kolonijah, izklicne cene pa so se gibale med 80 in 200 evri za sliko. Z dražbo, dobrodelnimi prispevki in prodajno razstavo so tako zbrali 1.827 evrov, ki jih bodo namenili za izobraževanje, ureditev arhiva in ostale potrebe KUD Artoteka Bela krajina, ki v svojih vrstah združuje akademske in ljubiteljske umetnike ter likovne pedagoge.

Vročo dražbo umetniških del je spremljal pester kulturni program, v katerem sta med drugimi sodelovala Maj in Lan Vraničar, ki sta odlično nastopila na decembrskih Prvih odrskih korakih, s svojo poezijo pa je znova prepričal Vid Kavčič. Predstavil se je trio v sestavi Nina Šalamon (vokal), Zdravko Kunič (kitara) in Peter Ambrožič (klaviature), nastopil je tudi Nik Škabar, zmagovalec zadnje Župančičeve frulice za najboljšega osnovnošolskega deklamatorja, v svet pravljične Rezije pa je zbrane v avli črnomaljskega kulturnega doma popeljala Mojca Pavlinič, ki je zaigrala na oprekelj.

Večer z dražbo slik sta povezovala predsednica Artoteke Julijana Turnšek Heij in Tadej Fink (ZIK Črnomelj), ki sta se izvrstno dopolnjevala in večkrat poskrbela za dobro voljo med občinstvom.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj