Na vsebino

Dom starejših občanov Črnomelj, 30 let

Danes dopoldne je v DSO Črnomelj potekala slovesnost ob 30-letnici le-tega. V dvorani je potekal kulturni program na katerem je sodeloval domski pevski zbor Jorgovan, vokalna skupina Kresnice iz Adlešič in Tamburaška skupine Glasbene šole Črnomelj.

Direktorica DSO Črnomelj Valerija Lekič Poljšak je v svojem govoru med drugim povedala:

"Z zavzetim, srčnim in strokovnim delom smo si zastavili ambiciozne ter zahtevne cilje na področjih poslovanja ter doseganja visoke stopnje kakovosti institucionalnega varstva starejših. Oblikovali smo sistem procesov, ki upoštevajo vsa sodobna načela in strokovna izhodišča na področju varstva starejših ljudi. Sledimo izzivom in razvoju na tem področju ter zagotavljamo vse storitve, ki jih želijo oziroma potrebujejo naši uporabniki. Naša notranja vprašanja in strateške usmeritve temeljijo na vrednotah kot so kakovost, odgovornost, strokovnost, znanje, inovativnost, spoštovanje, spodbujanje skupinskega ter projektnega dela.

Najpomembnejši člen sistema varstva starejših je naš uporabnik s svojimi potrebami in željami.

Res pa je tudi, da domski red zmanjšuje popolno svobodo in nadzor, ki ga imajo stanovalci nad svojim življenjem, in tako povečuje stopnjo odvisnosti. V našem domu smo se zato odločili za merjenje in vrednotenje počutja stanovalcev. Vseh morda ne moremo zadovoljiti, se pa trudimo, da je slišan vsak, najsi govori glasno ali pa je morda še bolj zgovoren njegov molk."

Slovesnosti se je udeležila tudi Martina Vuk, državna sekretarko RS na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti (namesto ministrice Anje Kopač Mrak, ki je bila zadržana v parlamentu), predsednik skupščine socialnih zavodov Slovenije Samo Beričič ter črnomaljski in semiški podžupan Štefan Misja in Bojan Jakša.

Valerija Lekič Poljšak, Simon Bahor in Alenka Vipavec so podelili priznanja vsem, ki so v domu zaposleni od samega začetka, torej 30 let, podelili pa so tudi priznanja tistim, ki so v požaru lanskega decembra prvi nesebično priskočili na pomoč in s tem preprečili še večjo nesrečo.

Ob zaključku kulturnega programa so stanovalka Julijana Vrščaj, državna sekretarka Martina Vuk in direktorica Valerija Lekič Poljšak prerezale trak in s tem uradno odprle prenovljene prostore po decembrskem požaru.

Zvočni zapis

  • - Valerija Lekič Poljšak, direktorica DSO Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj