Na vsebino

Donacija ob drevoredu lip

V petek so člani Rotary kluba Semič - Bela krajina na Gričku slovesno podelili donacijo Osnovni šoli Milke Šobar - Nataši za nakup invalidskih postelj. Ob tej priložnosti so se tudi sprehodili po drevoredu lip, ki so ga zasadili letošnjo pomlad. Dogodek je potekal v sklopu Jurjevanja v Beli krajini.

Izjava Rotarijskega kluba Semič - Bela krajina:

"V sklopu Jurjevanja je v petek, 24. junija 2022, Rotarijski klub Semič – Bela krajina slavnostno otvoril lipov drevored na Gričku. Drevored je enoreden in se vije od stavbe vse do spomenika na vrhu Grička. Kulturna prireditev je bila v senci starih dreves v osrednjem mestnem parku. Kot je poudaril predsednik kluba Stanislav Malerič, sta bili za projekt od zasnove do zasaditve 21- tih dreves, potrebni kar dve leti vztrajnega dela in tesnega sodelovanja z Občino Črnomelj ter Zavodom za varstvo kulturne dediščine Slovenije. Za izvedbo zasaditve dreves so v prostorih Zakladnice izvedli tudi javno dražbo preko 20-ih slik.

Prireditev je imela tudi dobrodelno noto. Rotarijci so Osnovni šoli Milke Šobar - Nataše izročili donacijo 2.000,00 eur z namenom nakupa invalidskih postelj, ki jih nujno potrebujejo gibalno ovirani otroci te šole. Župan Andrej Kavšek se je v govoru rotarijcem zahvalil za odlično zasnovan projekt in ozelenitev parka.

Na prireditvi so člani kluba prejeli zahvalo ZVKD Slovenije za pomemben prispevek k ureditvi območja kulturnega spomenika državnega pomena ter za spodbujanje pozitivnega odnosa do naše skupne kulturne dediščine. Klub je z zasaditvijo, ki je potekala ob 15 – ti obletnici delovanja, domačemu kraju pustil trajnostni pečat. V spomin na čudovit drevored so nastali glineni memorialni lipovi listi, kot poklon za vse donatorje. Lepo obiskana prireditev se je nadaljevala, v spremstvu tamburic KUD Dobreč, ob sprehodu skozi drevored vse do spomenika v NOB padlim Belokranjcem."

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj