Na vsebino

Dražba slik za drevored na Gričku

Projekt pod imenom Drevored rotarijcev Bele krajine predstavlja zasaditev lipovega drevoreda ob spomeniku na Gričku. Projekt podpira Občina Črnomelj, kot lastnik parka, ki vodi do Savinškovega spomenika padlim Belokranjcem NOB. Humanitarna organizacija Rotary Bela krajina – Semič je v projekt združila dobro energijo in veliko sredstev, povezala ljudi, vse z namenom ohranitve najlepšega mestnega parka. Z novo zasaditvijo 18 lip in murv se bo ustvarila zelena oaza medovitih dreves, ki ohranjajo čebele. Park s tem postane stičišče kulturnih dogodkov pod lipami, obenem pa pridobi vzgojno, športno in izobraževalno vsebino, še posebej na temo čebelarstva.

Potek zasaditve bo v pomladnih mesecih, predvidoma v mesecu aprilu, ko bomo skupaj z donatorji simbolično zasadili drevesa. V mesecu juniju, v sklopu Jurjevanja, načrtujemo dobrodelno otvoritev drevoreda, za otroke z motnjami v duševnem in gibalnem razvoju, ki obiskujejo šolo za učence s posebnimi potrebami OŠ Milke Šobar – Nataše.

Želimo si, da širša javnost prepozna našo dobro namero in jo finančno podpre. Veseli bomo, če se nam v projektu pridružite dne 11. marca ob 18. uri v Zakladnici Črnomelj , kjer bo potekala dražba preko 20 likovnih del. Dogodek bo imel tudi glasbeno noto.

Lepo povabljeni na prijeten prijateljski večer v Zakladnico Črnomelj.

Vir: Rotary Bela krajina – Semič

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj