Na vsebino

Državne prvakinje v pričakovanju olimpijskega nastopa

Foto: PGD Semič
Foto: PGD Semič

V Celju so sinoči uradno odprli gasilsko olimpijado, ki bo pod častnim pokroviteljstvom predsednika republike Boruta Pahorja potekala do nedelje. Na njej bo tekmovalo 198 ekip z več kot 2600 udeleženci iz 20 držav. Med njimi so tudi članice A Prostovoljnega gasilskega društva Semič, ki so lani prav v Celju osvojile naslov državnih prvakinj, kar na področju gasilstva ni le največji tekmovalni uspeh za društvo in Gasilsko zvezo Semič, temveč tudi za belokranjsko gasilsko regijo.

Gasilske olimpijade, na kateri pričakujejo okoli 10.000 domačih in tujih gostov, se udeležuje 19 ekip mladine in članov iz Slovenije. Prvi udeleženci, med njimi tudi semiške gasilke, so se začeli v Celju zbirati že v nedeljo, nastanjeni pa so v 11 celjskih osnovnih in srednjih šolah.

Članice A PGD Semič, ki so skozi leta med seboj spletle čvrste prijateljske vezi in postale prava gasilska družina, so odločene, da bodo na olimpijadi ponosno zastopale tako Semič kot Slovenijo. Pesti bomo zanje stiskali v soboto ob 9.30 uri.

Gasilci se bodo do nedelje med seboj pomerili v več disciplinah, med katerimi bo zagotovo najbolj atraktivna vzpon z lestvijo v večnadstropno stavbo. Večina tekmovanj bo potekala na stadionu Kladivar, treningi pa na okoliških stadionih in dvoranah. Na celjskem sejmišču bodo pripravili sejem sodobne in stare gasilske tehnike.

Pri izvedbi olimpijade, ki je največja gasilska prireditev na Slovenskem, sodelujeta tudi policija in Slovenska vojska, ki je prevzela skrb za prehrano tekmovalcev.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj