Na vsebino

DSO Metlika - koronavirus (1.12.2020)

Spoštovani svojci in prijatelji naših stanovalcev,

v četrtek, 26. 11. 2020, smo v DSO Metlika odvzeli brise stanovalcem in zaposlenim iz enote Mestni trg. Rezultati brisov 110 stanovalcev so bili negativni, pozitivni pa so bili trije zaposleni, ki so bili asimptomatski in niso kazali znakov okužbe. Zaposleni so bili nemudoma napoteni v karanteno.

Včeraj, 30. 11. 2020, smo odvzeli brise v enoti za demenco. Na okužbo s COVID-19 je bilo pozitivnih 10 stanovalcev, ki smo jih takoj namestili v rdečo cono in tako trenutno ne bivajo v tej enoti. Ostalih 50 stanovalcev v enoti je bilo negativnih. Pozitivni so bili tudi trije asimptomatski zaposleni, ki so bili nemudoma napoteni v karanteno.

Vse svojce obolelih stanovalcev smo o preselitvi njihovih najdražjih takoj obvestili.

Zdravstveno stanje vseh stanovalcev ves čas spremljamo in ob morebitni spremembi takoj obvestimo zdravstveno službo in svojce.

Ker vas naši stanovalci pogrešajo, vas še naprej vabimo, da s svojimi najdražjimi stopite v stik prek video klica. Ob glasu vam drage osebe boste tako lahko videli tudi njen nasmeh, vaši najdražji pa se bodo razveselili vašega obraza. Video klice omogočamo od ponedeljka do petka (7.00–15.00) na sledečih telefonskih številkah:

– 030 488 922 (enota Mestni trg),

– 030 488 911 (dislocirana enota),

– 030 488 933 (Komenda).

Še naprej vas prosimo za upoštevanje vseh navodil in zaščitnih ukrepov, ki jih izvajamo s ciljem preprečevanja širjenja okužb.

Hvala za vašo podporo in ostanite zdravi!

Vir: DSO Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj