Na vsebino

Dva ostala brez avta, eden še mladoleten

Na mejni prehod Metlika je minuli konec tedna na vstop v Slovenijo pripeljal voznik osebnega avtomobila slovenskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in ugotovili, da 70-letni voznik s Hrvaške nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je v času, ko se mu izvršuje ukrep prepovedi vožnje.

Kršitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,40 miligramov (0,8 promila) alkohola, so avtomobil zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Mladoletnik za volanom neregistriranega avta

Metliški policisti pa so v nedeljo dopoldne v Metliki kontrolirali voznika osebnega avtomobila Renault twingo. Med postopkom so ugotovili, da je neregistriran avtomobil vozil mladoletnik, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola so mu odredili preizkus, ki ga je odklonil. Avtomobil so mu zasegli in o številnih kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vir: PU Novo mesto
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj